Procés anul·lat

Suspès el judici per l’assassinat a Egipte d’un estudiant italià

El jutge ha posposat la vista davant l’absència dels acusats de matar Giulio Regeni

El país àrab no ha facilitat el parador dels agents del servei secret egipci ni ha col·laborat a entregar les citacions

Suspès el judici per l’assassinat a Egipte d’un estudiant italià

AFP / FILIPPO MONTEFORTE

1
Es llegeix en minuts

El tribunal italià s’ha vist obligat a suspendre el judici per tortura i assassinat de l’estudiant Giulio Regeni, que havia començat el matí de dijous, 14 d’octubre, al no poder localitzar cap dels quatre agents del servei secret egipci. D’aquesta manera, el procés torna a la fase preliminar, en què la magistratura italiana tornarà a enviar les rogatòries a Egipte per localitzar els acusats.

«Prenem nota amb amargor de la decisió del tribunal, que premia l’arrogància egípcia. És un contratemps, però no ens rendim. Exigim a la nostra justícia que els que van torturar i van matar Giulio no quedin impunes», va explicar Alessandra Ballerini, advocada dels pares de l’estudiant, Paola Deffendi i Claudio Regeni, que combaten des de fa anys per obtenir justícia.

Aquest fet no fa més que incrementar la tensió entre els dos països, ja que el Govern nord-africà és directament responsable de no col·laborar perquè les citacions arribessin als acusats, que estan en parador desconegut.

Segrestat i torturat

Giulio Regeni, estudiant italià de 28 anys, va desaparèixer quan es trobava al Caire portant a terme una investigació sobre els sindicats egipcis per a la Universitat de Cambridge. El seu cos sense vida va ser trobat al cap de pocs dies a la cuneta d’una de les carreteres de la capital del país àrab amb evidents signes de tortura.

Notícies relacionades

La investigació forense va revelar «aguts sofriments físics en diverses ocasions i després de diversos dies a través d’instruments tallants i cremades, així com nombroses lesions traumàtiques».

En contrapartida, la fiscalia egípcia argumenta que Regeni «va ser víctima d’un robatori que va acabar malament», i rebutja així les conclusions dels magistrats italians.