Comicis parlamentaris

El partit del Govern s’imposa en les eleccions txeques, però sense prou majoria

  • El primer ministre, Andrej Babis, aconsegueix gairebé un 28% dels vots, però el seu soci de coalició es queda fora del parlament, cosa que dificultarà la formació de govern

Andrej Babis.

Andrej Babis. / Vit Simanek (AP)

1
Es llegeix en minuts

El partit Aliança de Ciutadans Descontents (ANO) del primer ministre txec, Andrej Babis, ha guanyat les eleccions legislatives celebrades entre divendres i dissabte a la República Txeca amb un 27,95% de vots, segons resultats oficials corresponents al 92,79% de l’escrutini.

Per darrere del partit de Babis se situa la coalició SPOLU, liderada pel Partit Democràtic Cívic (26,79%), mentre que Pirates-Alcaldes i Independents obté un 15,04% dels vots.

Notícies relacionades

El partit ultradretà Llibertat i Democràcia Directa (SPD) és la quarta proposta més votada amb un 9,92%. La resta de formacions no arriba al 5% mínim per obtenir representació parlamentària.

Amb aquestes dades, el partit de Babis haurà de pactar per poder continuar en el poder, amb la complicació afegida que el seu fins ara soci de coalició, el Partit Socialdemòcrata Txec (CSSD), s’ha quedat en el 4,75% de vots i, per tant, queda fora del Parlament. La participació ha sigut del 65,05% del cens.