Sisme a Grècia

Un terratrèmol de magnitud 5,8 sacseja Creta

El sisme provoca una víctima mortal i nombroses destrosses en edificis i carreteres

Un terratrèmol de magnitud 5,8 sacseja Creta

EL PERIÓDICO

1
Es llegeix en minuts
Adrià Rocha Cutiller
Adrià Rocha Cutiller

Periodista

ver +

Un terratrèmol de magnitud 5,8 ha sacsejat l’illa grega de Creta, la més gran del país, segons el Centre Sismològic Europeu (ESMC).

El terratrèmol s’ha registrat aquest dilluns a les 8.17 hores. L’epicentre s’ha situat a 20 quilòmetres de la ciutat d’Iràklio i a una profunditat d’uns dos quilòmetres de la superfície. Ha provocat danys en edificis així com el bloqueig d’algunes carreteres.

L’Institut Geodinàmic de l’Observatori d’Atenes ha informat que el sisme ha tingut una profunditat focal de 10,8 quilòmetres.

De moment, només s’ha registrat una víctima mortal, es tracta d’un home que estava treballant en una església que s’ha esfondrat a la localitat agrícola d’Arkalokhori, epicentre del terratrèmol. Així mateix, els mitjans locals van informar de caigudes de roques en algunes carreteres, així com destrosses en alguns edificis als voltants del poble, on hi ha hagut diversos esfondraments.

Rèpliques al cap de pocs minuts

Notícies relacionades

La tremolor, que ha durat uns 15 segons, s’ha sentit també a la capital cretenca, Iràklio, on els veïns han sortit al carrer per por de les rèpliques, així com a la turística illa de Santorini.

Pocs minuts després, s’ha sentit la primera rèplica, de 3,7 graus en l’escala de Richter, seguida d’una altra de 4,5.