Comicis

El Partit Socialista guanya les municipals portugueses

La victòria socialista suposa un reforç del primer ministre António Costa, que afronta la segona meitat de la legislatura amb l’empenta dels fons de recuperació europeus

El Partit Socialista guanya les municipals portugueses

Reuters / António Cotrim

1
Es llegeix en minuts
Lucas Font
Lucas Font

Corresponsal.

ver +

 

El Partit Socialista ha aconseguit la victòria a les eleccions municipals d’aquest diumenge. Al tancament d’aquesta edició, els primers sondejos mostren un avantatge del partit del primer ministre António Costa, que ha aconseguit una victòria clara en ciutats poblades de la perifèria de Lisboa com Almada o Amadora. A la capital, no obstant, caldrà esperar al recompte final per conèixer el vencedor, ja que els sondejos apunten a un empat tècnic entre l’actual alcalde, el socialista Fernando Medina, i el candidat de centredreta Carlos Moedas. A la ciutat de Porto, el candidat independent Rui Moreira revalida el mandat per tercera vegada consecutiva.

La victòria socialista suposa un reforç del primer ministre Costa, que amb prou feines ha patit desgast durant la pandèmia i que afronta la segona meitat de la legislatura amb l’empenta dels fons de recuperació europeus. «Aquesta no serà l’última campanya en què participo», ha assegurat un confiat Costa poc després de dipositar el seu vot. Els resultats del centredreta, millors que els del 2017, suposen al seu torn un baló d’oxigen per al seu líder, Rui Rio, el lideratge del qual estava en dubte dins del seu propi partit.

Baixa participació

Baixa participacióD’altra banda, la participació amb prou feines ha superat el 50%, en la línia de les dades registrades en les eleccions municipals anteriors. Uns registres que preocupen als principals líders polítics, que han fet una crida al vot al llarg del dia, i també al president de la República, Marcelo Rebelo de Sousa, que ha assegurat poc després de votar que les persones han «d’entendre la importància d’aquest vot», destacant que gran part dels fons europeus passaran per les mans de l’administració local.

Notícies relacionades