Veredicte

Un jutjat nord-americà declara el milionari Robert Durst culpable d’assassinat

  • La justícia considera provat que va matar l’escriptora Susan Berman d’un tret al cap

Robert Durst, el desembre del 2014, quan va comparèixer davant la justícia de Nova York per traspassar una propietat privada.

Robert Durst, el desembre del 2014, quan va comparèixer davant la justícia de Nova York per traspassar una propietat privada. / REUTERS / MIKE SEGAR

1
Es llegeix en minuts
EFE

Un jutjat de Los Angeles (EUA) va declarar el milionari Robert Durst culpable d’un delicte d’assassinat per acabar amb la vida de l’escriptora Susan Berman, morta el 2000 d’un tret al cap. El popular empresari, de 78 anys, va ser acusat el 2015 per la fiscalia de Los Angeles, un càrrec que va portar a la seva detenció i després del qual es va produir un altre judici on va ser condemnat a set anys de presó per possessió il·legal d’armes mentre esperava el veredicte d’aquest judici. Segons el dictamen anunciat aquest divendres per un jurat, Durst va tirotejar Berman a casa seva de Los Angeles a causa que la dona havia sigut testimoni d’un altre crim.

Berman va morir abans d’explicar als investigadors el que sabia sobre la desaparició de Kathleen McCormack, dona de Durst, que es troba en parador desconegut des del 1982. L’excèntric milionari ha estat en el punt de mira de la justícia durant més de tres dècades en què se l’ha assenyalat com a sospitós de diversos crims cruents. McCormack va desaparèixer sense deixar rastre el 1982 després de manifestar el seu desig de divorciar-se de Durst, en un cas que va quedar sense resoldre.

Notícies relacionades

L’any 2000, Berman, que fins aleshores havia intercedit a favor de Durst, va aparèixer morta d’un tret al cap poc abans que la Policia la interrogués sobre l’ocorregut a McCormack, després de reobrir aquella investigació. L’any següent, Durst va ser acusat de matar i posteriorment desmembrar el seu veí en un poble de Texas, el cos trossejat del qual va aparèixer flotant al mar. Durst va ser jutjat i exculpat per un jurat que va determinar que havia actuat en defensa pròpia després d’un forcejament amb la víctima.

Les aventures de Durst van ser recollides a la sèrie documental d’HBO ‘The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst’, un programa dirigit per Andrew Jarecki que va proposar al realitzador el mateix Durst, desitjós que algú el deixés explicar la seva història. Durst és un dels hereus d’una pròspera família novaiorquesa que es va enriquir amb el negoci immobiliari, tot i que el 1994 el seu pare va elegir el seu germà petit Douglas per fer-se càrrec de l’empresa familiar.