Votació per revocar el governador

Trump denuncia que les eleccions de Califòrnia estan manipulades

  • L’expresident nord-americà ja es queixava de la manipulació abans fins i tot de tancar els col·legis electorals

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’expresident nord-americà Donald Trump va denunciar aquest dimarts manipulació en les eleccions per revocar el governador de Califòrnia, el demòcrata Gavin Newsom, abans fins i tot que tanquessin les escoles. La majoria de les enquestes recents donen al ‘no’ a revocar Newsom entre 15 i 20 punts d’avantatge.

Notícies relacionades

Trump, no obstant, va denunciar sense proves que aquestes eleccions, igual que les del novembre passat, que va perdre davant l’ara president, Joe Biden, estan manipulades. «En qualsevol cas, no importa, perquè les eleccions de Califòrnia estan totalment manipulades», va dir en un comunicat l’exmandatari, que continua sense reconèixer la pròpia derrota. Segons Trump, a molts votants se’ls està negant el dret al sufragi.

Els opositors a Newsom van aconseguir recollir prou firmes per impulsar el referèndum revocatori impulsats per les restriccions imposades pel governador durant la pandèmia. Newsom, no obstant, ha pogut equiparar els republicans que competeixen per substituir-lo amb Trump, en un estat on Biden es va imposar per gairebé 30 punts.