A Er-Rachidia

El Marroc desarticula una suposada cèl·lula terrorista de l’Estat Islàmic

  • Segons els investigadors, els detinguts compartien documentació relativa a atacs comesos per l’EI amb vista a perpetrar atemptats també en territori marroquí

marruecos

marruecos / AFP or licensors (AFP)

1
Es llegeix en minuts

Les forces de seguretat del Marroc han detingut aquest dimarts a la ciutat d’Er-Rachidia, situada al centre del país, tres persones per integrar suposadament una cèl·lula terrorista afí al grup Estat Islàmic i difondre missatges radicals. La cèl·lula era composta per almenys tres persones de 21, 27 i 37 anys, una de les quals s’autoproclamava ‘emir’ del grup i aspirava a reclutar altres adeptes.

L’Oficina Central d’Investigacions Judicials (BCIJ, per les seves sigles en francès) ha explicat en un comunicat que el líder havia convertit un local comercial en un punt d’oració des del qual proclamar missatges en favor del terrorisme i identificar víctimes potencials.

Notícies relacionades

Les autoritats, que han destacat que els sospitosos no havien arribat a passar a l’acció, han confirmat la confiscació de material informàtic i de propaganda, entre el qual, cartells on s’al·ludia com a nova base de combat al Khorasan, una regió històrica que s’estén per diversos països asiàtics, inclòs l’Afganistan.

Segons els investigadors, els detinguts compartien documentació relativa a atacs comesos per Estat Islàmic en diferents llocs del món amb vista a animar-se a perpetrar atemptats també en territori marroquí, informa l’agència de notícies oficial MAP.