Aval de la junta de presons

La família de Robert Kennedy demana que no s’excarceri el seu assassí

Robert F. Kennedy.

Robert F. Kennedy. / GLOBAL RHYTHM / PENÍNSULA

2
Es llegeix en minuts

Rory Kennedy, la filla menor del senador Robert F. Kennedy, assassinat a trets el 1968, ha demanat avui que el palestí Sirhan Sirhan, condemnat per assassinar el polític, no obtingui la llibertat condicional com ha proposat un panel de la junta de llibertat condicional de l’estat de Califòrnia.

Rory, la menor dels onze fills del catòlic Robert Kennedy, germà i fiscal general del també assassinat president John F. Kennedy, assegura en una columna d’opinió publicada al diari ‘The New York Times’ que la seva mare Ethel Skakel i la majoria dels seus germans, amb l’excepció de dos, recolza la seva postura.

La decisió d’excarcerar Sirhan, adoptada per un panel de dues persones, haurà de ser revisada per la junta de llibertat condicional en ple en els pròxims 90 dies abans que sigui definitiva i, posteriorment, el governador de Califòrnia, Gavin Newsom, disposarà de 30 dies per decidir si manté la mesura, la reverteix o la torna a la junta.

«La decisió d’alliberar el Sr. Sirhan encara ha de ser revisada per la junta de llibertat condicional en ple i després pel governador de Califòrnia. Els demano, per la meva família i, crec que també pel nostre país, que rebutgin aquesta recomanació i mantinguin Sirhan Sirhan a la presó», conclou Rory, que encara estava al ventre de la seva mare quan el seu pare va morir.

53 anys a la presó

Sirhan de 77 anys i que compleix cadena perpètua, porta 53 anys a la presó, els mateixos anys que té Rory, nascuda el 1968. Segons Rory, Sirhan no pot ser excarcerat perquè «per als Estats Units, el preu de la vida i les ambicions del meu pare truncades han sigut incalculables». A més, sosté que Sirhan a qui el 2016 li va ser rebutjada una petició de llibertat, «tot just ha mostrat remordiment».

Notícies relacionades

Sirhan compleix cadena perpètua per disparar a Kennedy el 5 de juny de 1968, just després que hagués guanyat les primàries del Partit Demòcrata a Califòrnia que el convertien en favorit per a les presidencials d’aquell mateix any, en les quals es va imposar el republicà Richard Nixon. Segons el diari ‘The Washington Post’, que cita un germà de Sirhan, el panel va considerar que el presoner ja no és una amenaça per a la societat.

«I aquell jove impulsiu que era ja no existeix... el senador Kennedy era l’esperança del món i el vaig lesionar, i els vaig fer mal a tots i em dol experimentar això», va afirmar Sirhan en la vista, segons el Post.