Crisi a l’Afganistan

Els EUA mantindran una reunió virtual amb els seus socis clau a l’Afganistan aquest dilluns

Serà clau responsabilitzar els talibà dels acords assolits

Els EUA mantindran una reunió virtual amb els seus socis clau a l’Afganistan aquest dilluns
1
Es llegeix en minuts

Els Estats Units han anunciat que ha organitzat una reunió virtual amb els seus socis clau a l’Afganistan per a aquest dilluns de cara a discutir «un enfocament alineat» amb el final del termini per a la retirada de les tropes internacionals i la seva operació d’evacuació, el 31 d’agost, i en dates posteriors.

En un comunicat, el secretari del Departament d’Estat nord-americà, Antony Blinken, ha indicat que es reunirà amb els portaveus del Canadà, França, Alemanya, Itàlia, el Japó, el Regne Unit, Turquia, Qatar, la Unió Europea i l’OTAN.

Així mateix, posterior a la trobada, Blinken oferirà una declaració pública en què avaluarà «els esforços» dels Estats Units des de la presa de Kabul pels talibà el 15 d’agost passat i l’estratègia a seguir pròximament.

Notícies relacionades

D’altra banda, Blinken ha mantingut una xerrada amb el ministre d’Exteriors de la Xina, Wang Yi, en la qual els Estats Units han recalcat «la importància que la comunitat internacional responsabilitzi els talibans amb els compromisos públics que han assumit respecte al pas segur i la llibertat de viatjar per a afganesos i estrangers».

Aquest diumenge, aproximadament un centenar de governs de tot el món han confirmat que han rebut garanties dels talibans que els ciutadans afganesos que desitgin abandonar el país rebran pas segur més enllà de la data límit.