Minoria hindú

Acusen de blasfèmia un nen de vuit anys al Pakistan

  • La minoria hindú es veu sotmesa ha nombrosos casos d’«abusos» que s’emparen sota la llei de blasfèmia

Acusen de blasfèmia un nen de vuit anys al Pakistan

Shahzaib Akber / Efe

1
Es llegeix en minuts

Al Pakistan, un nen de tan sols vuit anys ha sigut acusat d’un delicte de blasfèmia, que està castigat amb la pena de mort, per orinar a la biblioteca d’una escola musulmana. El cas ha derivat en la ira de part de la població local i la preocupació de les organitzacions internacionals en defensa dels drets humans.

Els fets haurien tingut lloc en una madrassa –escola musulmana– de la localitat de Bhong, a la província de Panjab. El nen, de religió hindú, hauria orinat a la mateixa sala en la qual es conserven textos religiosos de l’Islam. Les autoritats locals han considerat aquest acte com un delicte de blasfèmia, contemplat en el Codi Penal pakistanès i «imprecís» a ulls d’Amnistia Internacional.

Notícies relacionades

Després que el noi fos posat en llibertat, centenars de persones van assaltar un temple hindú com a forma de protesta. Segons l’agència de notícies DPA, al voltant de mig centenar de persones van haver de ser detingudes pels fets. Per la seva part, el Consell de la Ideologia Islàmica, que assessora el Govern del país en assumptes islàmics, ha tret un comunicat en el qual condemna l’atac, segons ha apuntat el diari Dwan.

Discriminació contra les minories

Des d’Amnistia, Rimmel Mohydin, responsable de campanyes a Àsia Meridional, ha denunciat els «abusos» als que es veuen sotmeses les minories al Pakistan, com la hindú, que suposa al voltant d’un 3% de la població, amb el suport de les lleis sobre blasfèmia. Mohydin considera que aquest cas «suposa una desviació de la llei escandalosa i extrema» i ha cridat a revertir els «càrrecs absurds» que han sigut presentats contra el menor. A més, ha demanat protecció tant per al nen i la seva família com per al conjunt de la comunitat hindú, de tal manera que els partícips de la recent «violència col·lectiva» retin comptes davant la Justícia.

Temes:

Pakistan