Canvi climàtic

La forta onada de calor colpeja Itàlia amb màximes de fins a 48 graus

  • Quatre ciutats estan en alerta roja, entre elles Roma i Bari, on es notaran més les altes temperatures

  • La canícula, que arriba en plena onada d’incendis, es prolongarà almenys fins al pròxim diumenge

1
Es llegeix en minuts

La forta onada de calor d’aquests dies a Europa també colpejarà Itàlia, on s’esperen pics que poden arribar als 48 graus al sud del país i que ja té avui en alerta roja a quatre ciutats com Roma, Bari (sud), Campobasso i Rieti (centre), segons el Ministeri de Sanitat italià.

Aquestes altes temperatures, que es mantindran com a mínim fins aquest cap de setmana, es deuen a l’anticicló subtropical africà que ha arribat al sud d’Europa i provocaran la que els meteoròlegs esperen que sigui la setmana més càlida a Itàlia de tot l’any.

L’onada de calor s’incrementarà al llarg de la setmana i demà es duplicarà el nombre de ciutats en alerta roja, amb l’afegit a la llista de Palerm (sud), Frosinone, Latina i Perusa (centre), mentre que dijous seran deu les ciutats en alerta roja i vuit en alerta taronja.

La massa d’aire càlid arribarà a entre 28 i 30 graus a 1.500 metres d’altitud, cosa que causarà màximes de fins a 48 graus al sud, però elevarà també els termòmetres fins als 38 graus en ciutats del centre i el nord com Roma, Bolonya o Florència, i fins als 35 a la zona de la plana padana, al nord.

Aquesta onada d’altes temperatures serà intensa no només per la seva forta calor, sinó també perquè s’espera que s’allargui almenys fins aquest diumenge, sense descartar que duri alguns dies més.

Notícies relacionades

L’arribada d’aquesta onada preocupa especialment perquè coincideix amb diverses desenes d’incendis que es mantenen actius al sud d’Itàlia, com els focs a la zona de l’Aspromonte, a la regió de Calàbria.

Protecció Civil va emetre aquest dilluns un avís pel risc d’incendis i onades de calor també a Sicília, on es preveuen temperatures percebudes fins als 39 graus i que passaran als 41 graus dimecres i dijous

Temes:

Calor Itàlia