Futura vacuna

Brussel·les acorda amb Novavax la compra d’almenys 200 milions de dosis

L’adquisició queda no obstant pendent de l’Agència Europea del Medicament

Brussel·les acorda amb Novavax la compra d’almenys 200 milions de dosis
1
Es llegeix en minuts

La Comissió Europea ha anunciat aquest dimecres un acord amb Novavax per adquirir almenys 200 milions de dosis de la seva futura vacuna contra el coronavirus. En virtut d’aquest acord, els Estats membres tindran accés a 100 milions de vacunes de Novavax a finals d’aquest any i principis del 2022, mentre que es guarden una opció de compra per a unes altres 100 milions de dosis fins al 2023. Serà la setena compra conjunta organitzada per Brussel·les per fer front a la pandèmia al vell continent.

La compra queda no obstant pendent que l’Agència Europea del Medicament (EMA) doni el vistiplau a la seguretat i efectivitat de la vacuna. Amb aquest contracte, els Vint-i-set podran també donar dosis a països de rendes mitjanes i baixes, així com redirigir-les a altres països del bloc.

Més marques

Notícies relacionades

«A mesura que les noves variants del virus s’estenen per Europa i el món, aquest nou contracte amb una empresa que ja està provant amb èxit la seva vacuna contra aquestes variants és una salvaguarda addicional per a la protecció de la nostra població», ha remarcat la presidenta de la Comissió, Ursula von der Leyen, que ha valorat que Europa augmenti el seu ventall de vacunes contra el virus.

En la mateixa línia, la comissària de Sanitat, Stella Kyriakides, ha valorat que amb aquest contracte Europa es garanteix una altra vacuna a base de proteïnes. «Continuarem treballant incansablement per garantir que les vacunes arribin als ciutadans a Europa i la resta del món per acabar la pandèmia al més aviat possible», ha assenyalat la comissària xipriota.