Sense víctimes mortals

Els incendis obliguen a desallotjar tres suburbis d’Atenes

  • Els bombers intenten controlar els tres fronts actius del foc que ataquen la capital grega

  • El país pateix la pitjor onada de calor dels últims 35 anys i les temperatures han arribat a 47,1ºC

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els bombers grecs es preparen per continuar durant tota la nit d’aquest dimarts la lluita contra l’incendi que ha arribat als suburbis del nord d’Atenes Varibombi i Adames, on ha destruït dotzenes de propietats, amb l’esperança de controlar-lo mentre no hi ha víctimes mortals.

El viceministre de Protecció Civil, Nikos Jardaliás, ha assegurat que els esforços per controlar els tres fronts actius continuaran hora a hora per «salvar vides, la màxima prioritat», i ha destacat que les autoritats han intervingut en 315 casos per ajudar a evacuar veïns tancats o amb problemes de mobilitat.

De moment set persones han sigut ingressades per problemes respiratoris a causa de la inhalació de fum i s’espera que es recuperin per complet, mentre que fins ara no s’ha registrat cap víctima mortal en un incendi que ha provocat una pluja de cendra sobre la capital hel·lena.

Les forces que lluiten contra les flames han augmentat a la zona amb més de mig miler de bombers, 305 policies, 9 helicòpters, 7 hidroavions i 80 vehicles, malgrat que hi ha altres incendis actius al país, com a l’illa d’Eubea, pròxima a Atenes, on centenars de veïns i turistes van ser evacuats de sis pobles i campaments infantils, o a l’illa de Kos, on un foc forestal ha amenaçat tot dimarts a la tarda l santuari Asclepeion, el jaciment arqueològic més important de l’illa.

Grècia està passant aquests dies per la pitjor onada de calor dels últims 35 anys. Segons Jardaliás, en les últimes 24 hores el país ha registrat 81 incendis, 40 dels quals continuen actius.

El viceministre ha explicat que les condicions meteorològiques han dificultat enormement l’extinció dels incendis. A Atenes aquest dimarts la humitat relativa ha sigut del 10%, els vents han arribat a força 6 a l’escala Beaufort i les temperatures han arribat als 45 graus, mentre que el rècord s’ha batut al nord del país, amb 47,1 graus.

Notícies relacionades

L’avanç del foc, que ha començat al migdia a prop del palau de Tatoi, la residència d’estiu de l’antiga família reial grega, ha portat les autoritats a evacuar tres suburbis, un campament infantil, la vila olímpica dels Jocs del 2004 i a tallar una autopista i diverses línies ferroviàries nacionals.

El Govern ha posat a disposició dels veïns evacuats una línia telefònica per informar-se de quin hotel poden allotjar-se a càrrec de l’Estat mentre no tinguin permís per tornar a casa seva.

Temes:

Incendis Atenes