Fins a 46 graus

Una onada de calor extrem deixa almenys 16 ingressats a Grècia

L’episodi de calor s’allargarà fins al pròxim divendres, amb màximes de 44 durant el dia i termòmetres per sobre dels 28 durant la nit

Una onada de calor extrem deixa almenys 16 ingressats a Grècia

Angelos Tzortzinis / DPA / Europa Press

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Grècia arrenca el seu agost amb una onada de calor extrema que ha provocat màximes de fins a 46 graus centígrads i nits amb termòmetres per sobre dels 30. Almenys 16 persones han hagut de ser ingressades a causa d’un cop de calor provocat per aquestes temperatures. Les autoritats gregues han activat el pla nacional d’emergència per combatre l’onada de calor que està afectant la península grega del Peloponès.

Les previsions suggereixen que podria tractar-se d’una de les pitjors onades de calor en la història recent del país. «Segons les dades actuals, aquesta onada de calor, almenys en termes de la seva durada, recordarà la gran onada de calor del 1987, que va deixar més de 1.300 morts al seu pas», afirma el meteoròleg grec Klearchos Marousakis, segons recull el portal ‘Greek Reporter’.

El Servei Meteorològic Nacional de Grècia alerta que l’episodi de calor extrema, que va començar entorn de dijous, podria durar fins al pròxim divendres 6 d’agost. «S’espera el pic de l’onada de calor a principis de la setmana vinent», adverteixen els meteoròlegs. De cara als pròxims dies, a més, s’estima que les màximes oscil·laran entre 42 i 44 graus i les temperatures nocturnes es quedaran per sobre dels 28 graus. 

Pla nacional d’emergència

Notícies relacionades

Les autoritats gregues han activat el pla nacional d’emergència per combatre l’onada de calor. El govern ja ha mobilitzat els mecanisme estatals per a la «protecció dels grups vulnerables» com nens, avis i persones sense llar. També es treballa per garantir el bon funcionament de les infraestructures essencials per a la refrigeració de les llars, incloses les xarxes d’aigua i energia.

L’arribada d’aquesta onada de calor coincideix amb una onada d’incendis a Grècia. Aquest dissabte, les autoritats van advertir de l’explosió d’un foc a la regió de Ziti, al nord-oest del Peloponès. L’incendi va aconseguir calcinar diverses llars i va obligar a evacuar els veïns d’almenys quatre municipis pròxims; Lampiri, Kamares, Ziri i Ano zirí. En aquests moments, s’estima que encara hi ha un centenar de bombers i cinc camions cisterna treballant en les tasques d’extinció de l’incendi.

Temes:

Calor Grècia