Investigació en curs

Turquia declara l’estat de desastre a les zones afectades pels incendis forestals

Els focs han deixat almenys sis morts i més de 400 ferits en vuit regions des de dimecres

1
Es llegeix en minuts

El president de Turquia, Recep Tayyip Erdogan, ha declarat aquest dissabte l’estat de desastre a les regions del país afectades pels incendis forestals, que han deixat almenys sis morts i més de 400 ferits, segons l’últim balanç oficial.

«Hem declarat les nostres regions afectades pels incendis forestals com zones de desastre», ha dit Erdogan a través del seu compte de Twitter, on ha afegit que les autoritats «continuaran adoptant totes les mesures per treure les ferides de la nació i compensar les pèrdues».

Fonts oficials citades per l’agència estatal turca de notícies, ‘Anatolia’, han indicat aquest mateix dissabte que durant les operacions de recerca i rescat s’han trobat dos cadàvers més a la província d’Antalya que han elevat a sis el balanç de morts.

En les últimes hores, el ministre de Salut turc, Fahrettin Koca, ha elevat el balanç de ferits a més de 400 en total. «Tenim 410 persones que van resultar perjudicades pels incendis: 400 persones van ser donades d’alta, deu estan ingressades», ha fet saber el ministre en el seu compte de Twitter.

Així mateix, han ressaltat que dos ferits més han sigut rescatats a Manavgat i traslladats a un hospital local. Un total de 275 persones s’han vist afectades per les flames en aquest districte, un dels més afectats pels incendis.

98 incendis

El ministre d’Agricultura turc, Bekir Pekdemirli, ha recalcat durant la jornada que 88 dels 98 incendis forestals registrats des de dimecres «han sigut posats sota control», enmig d’uns treballs en els quals s’han desplegat 4.000 efectius, sis avions, 45 helicòpters i 55 vehicles pesats.

Notícies relacionades

En aquest sentit, ha recalcat que les autoritats es continuen esforçant per controlar i extingir els deu incendis que continuen actius a les províncies d’Adana, Antalya, Mersin, Mugla i Osmaniye. Durant els últims dies hi ha hagut incendis també a Kahramanmaras, Kayseri i Kirakkale.

Pekdemirli va afirmar divendres que hi ha una investigació en curs sobre les causes i que «hi haurà una declaració quan descobrim danys importants», però va demanar a la població que no estengui informació «sense corroborar» a les xarxes socials, sobretot després d’una onada de comentaris que responsabilitzaven dels incendis a integrants del Partit dels Treballadors del Kurdistan.