Restriccions per la pandèmia

Itàlia estudia implantar el passaport Covid en restaurants i, a partir del setembre, en el transport

  • El Govern es reuneix amb les regions aquest dimarts i està previst que dijous aprovi les noves mesures en el Consell de Ministres

Itàlia estudia implantar el passaport Covid en restaurants i, a partir del setembre, en el transport

YARA NARDI

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El primer ministre italià, Mario Draghi, està negociant amb els seus socis de govern la utilització del passaport Covid en determinades activitats, com a l’interior de bars o restaurants o per poder viatjar en metro, tren, avió o barco. L’objectiu és frenar l’avenç de la variant delta, que està forçant altres països europeus a tornar a imposar restriccions.

Segons publica ‘La Repubblica’, l’Executiu planteja un calendari d’aplicació: a partir de l’agost, seria obligatori el ‘Green Pass’ en bars i restaurants, així com en llocs i esdeveniments on no es pot mantenir la distància social, i, a partir de setembre, en el transport.

Una altra hipòtesi amb què es treballa és permetre l’accés a bars i restaurants amb una sola dosi de la vacuna, un test negatiu o un justificant d’haver passat la malaltia fa menys de sis mesos, segons informa ‘Corriere della Sera’. La dosi doble seria obligatòria en llocs freqüentats on hi ha un elevat risc d’aglomeració, com ara discoteques, estadis, concerts, cines, teatres, gimnasos...

Reticències en el Govern

Aquest dimarts està previst que el Govern, on hi ha discrepàncies sobre aquestes mesures, es reuneixi amb les regions. I dijous es reunirà el Consell de Ministres, on s’aprovaria el nou decret amb l’objectiu que entri en vigor el 26 de juliol.

Notícies relacionades

El líder de la Lliga i soci de l’Executiu, Matteo Salvini, ja ha mostrat la seva disconformitat amb les noves restriccions. Segons el seu parer, el passaport Covid s’ha d’exigir-se «en llocs freqüentats, però no per anar a menjar pizza». El Moviment 5 Estrelles també ha mostrat les seves reticències.

Segons les dades ofertes aquest dilluns pel Ministeri de Sanitat italià, més del 50% de la població ja té la pauta completa de vacunació. Els contagis, per la seva banda, segueixen a l’alça i la variant delta representava la setmana passada el 27,7% dels positius. Els 2.072 nous contagis d’aquest dilluns –amb una mitjana d’edat de 28 anys– suposen un augment de 1.184 casos, més del doble, respecte al mateix dia de la setmana passada, quan es van registrar 888 casos.