Crisi política a Cuba

Guaidó acusa el Govern de Maduro de finançar la «persecució» a Cuba

El líder opositor assenyala la reunió de la vice presidenta executiva de Veneçuela, Delcy Rodríguez, amb el president cubà, Miguel Díaz-Canel.

Guaidó acusa el Govern de Maduro de finançar la «persecució» a Cuba
1
Es llegeix en minuts

El líder opositor veneçolà Juan Guaidó va acusar aquest dissabte al Govern de Nicolás Maduro de finançar la «repressió i la persecució» a Cuba, després que la vice presidenta executiva de Veneçuela, Delcy Rodríguez, es reunís amb el president de l’illa caribenya, Miguel Díaz-Canel.

«Mentre el món rebutja la repressió i la persecució, la dictadura de Maduro la finança a Cuba. Fa anys que cooperen en la violació dels Drets Humans», va dir Guaidó a Twitter al compartir una captura de pantalla d’un tuit de Díaz-Canel en què va publicar una fotografia reunit amb Rodríguez.

«Aquesta foto representa menyspreu per l’ésser humà, no representa els veneçolans i els cubans que lluitem per la llibertat i la democràcia», va afegir Guaidó.

Díaz-Canel va rebre aquest divendres a l’Havana la vice presidenta de Veneçuela, que va manifestar el recolzament del seu Govern a l’illa caribenya, després de les recents manifestacions de protesta ocorregudes al país.

Rodríguez va traslladar a Díaz-Canel un missatge de solidaritat i recolzament del president veneçolà «davant la campanya politicocomunicacional contra Cuba» i la recrudescència de l’embargament econòmic que manté els Estats Units sobre el país caribeny, segons va reportar la televisió estatal cubana.

Notícies relacionades

Durant la trobada, el governant cubà i la vice presidenta executiva veneçolana van dialogar sobre els principals aspectes dels vincles de cooperació entre les dues nacions i altres temes d’interès, com l’enfrontament a la pandèmia de la Covid-19, segons va indicar la nota televisiva emesa amb imatges. La vice presidenta executiva de Veneçuela és en una visita de treball a l’Havana, la tercera que fa des de principis del 2021.

Cuba i Veneçuela són estrets aliats polítics i econòmics des de l’arribada del mort expresident Hugo Chávez al poder veneçolà el 1999. Els dos Governs mantenen des del 2001 un ampli conveni de cooperació pel qual l’Havana rep cru a preus preferencials a canvi de l’enviament a Veneçuela de serveis professionals, fonamentalment metges i mestres.