Després de 16 mesos de tancament

Les discoteques reobren amb un estricte protocol sanitari a França

  • Tancades des del 14 de març del 2020, les discoteques reprendran la seva activitat sota un estricte protocol sanitari considerat massa restrictiu pel sector

  • La reobertura coincideix amb un nou repunt de la corba de contagis de Covid-19

Les discoteques reobren amb un estricte protocol sanitari a França
2
Es llegeix en minuts
Irene Casado Sánchez
Irene Casado Sánchez

Periodista

ver +

Després de prop de 16 mesos tancades i barrades, les discoteques reobren aquest divendres 9 de juliol a França. Una reobertura que coincideix amb l’avenç de la variant delta, responsable d’un nou repunt dels contagis de coronavirus. Per tant, l’oci nocturn estarà regit per un estricte protocol sanitari que no convenç el sector. 

«La reobertura dels locals nocturns es portarà a terme sota una vigilància molt gran», va assegurar el portaveu del Govern, Gabriel Attal, al plató de Cnews, el dijous 8 de juliol. «Hem establert un protocol sanitari extremadament restrictiu, amb aforaments limitats, un nombre determinat de normes i un passi sanitari [...] Hi haurà molts controls», va advertir.

Davant aquestes restriccions, «el 75% dels operadors no tornaran a obrir abans del setembre [...] No és una qüestió de voluntat, aquest protocol és inaplicable», va predir fa una setmana Ivan Poupardin, president de l’Associació Francesa d’Operadors de Discoteques i Sales de Ball (AFEDD), a les pàgines de ‘Le Journal du Dimanche’ (JDD).

«Tot just el 6% de la seva clientela està vacunada»

«Tot just el 6% de la seva clientela està vacunada»Segons aquest protocol, les discoteques a l’aire lliure no tenen un límit d’aforament, però sí les sales d’interior, que no poden superar el 75% de la seva capacitat. L’ús de la mascareta no és obligatori, però sí recomanat. I, sobretot, l’entrada als locals nocturns està subjecta a la presentació d’un passi sanitari, que pot comptar amb un certificat de vacunació completa o un test PCR o d’antígens negatiu de menys de dos dies.

«Tot just el 6% de la seva clientela, majoritàriament d’entre 18 i 25 anys, està vacunada», assenyala el ‘JDD’. Per tant, els joves s’hauran de sotmetre a una prova de detecció del coronavirus i, per això, preveure amb temps les sortides nocturnes. Eliminada l’espontaneïtat, el sector tem perdre bona part dels clients.

Notícies relacionades

Per mirar de resoldre aquest inconvenient, certes discoteques recorreran, amb el suport del Ministeri de Sanitat, a societats especialitzades en detecció de la Covid-19 per fer proves d’antígens a les portes dels locals.

El Govern d’Emmanuel Macron va decretar el tancament dels clubs nocturns el 14 de març del 2020. Una decisió amb un impacte nefast per al sector: segons les xifres del Sindicat Nacional de Discoteques i Llocs d’Oci, un terç dels locals nocturns francesos no reobriran les portes després de la crisi sanitària, 430 establiments –d’un total d’uns 1.600– ja haurien tancat de manera definitiva.