Desarticulada a Roma

Detingudes cinc persones a Itàlia per fer veure que eren intermediaris del Vaticà per estafar

  • Havien portat a terme fins a 20 fraus i 2 robatoris per un valor total de més d’1,6 milions d’euros

zentauroepp45192608 icult carabinieri en un control de trafico foto ap181114143844

zentauroepp45192608 icult carabinieri en un control de trafico foto ap181114143844

1
Es llegeix en minuts

Els Carabinieri han detingut aquest dijous cinc persones que es feien passar per intermediaris del Vaticà o d’una empresa inexistent de Luxemburg per portar a terme estafes per un valor total de més d’1,6 milions d’euros.

Segons ha explicat el cos policial a través del seu compte a la xarxa social Twitter, l’organització, que s’ha desarticulat a Roma, és responsable de 20 estafes i 2 robatoris.

Els detinguts oferien préstecs substancials en condicions especialment avantatjoses sense necessitat de garanties financeres personals.

Contractes falsos

Notícies relacionades

Segons la informació recollida pel diari italià ‘Il Messaggero’, després de nombroses reunions, que generalment tenien lloc a prop del Vaticà o en instal·lacions religioses obertes al públic, se sol·licitava i s’obtenia de les víctimes diners en efectiu com a fiança per garantir el préstec i se’ls entregava un contracte fals. Després, desapareixien.

La justícia italiana ha dictat mesures cautelars contra els detinguts, uns dels quals ha quedat sota arrest domiciliari.