Catàstrofe a Florida

Miami es planteja demolir el complex sinistrat davant la imminent arribada d’un huracà

Un total de 124 persones continuen desaparegudes i els morts s’eleven a 24

Miami es planteja demolir el complex sinistrat davant la imminent arribada d’un huracà

Reuters

1
Es llegeix en minuts

Miami es planteja demolir completament el complex esfondrat parcialment a prop de Miami Beach. El motiu, segons han argumentat les autoritats, és mirar d’evitar mals més grans amb l’arribada de la tempesta tropical Elsa, que s’aproxima a Florida. Les tasques de demolició podrien portar-se a terme diumenge.

Dues persones més van ser trobades mortes dissabte entre la runa de les Torres Champlain South, de 12 pisos, a la comunitat de Surfside, van informar les autoritats, elevant el total a 24 morts i 124 desapareguts que es temen morts, mentre les operacions de recerca i rescat continuen des de fa més d’una setmana.

El cap dels bombers de Miami-Dade, Alan Cominsky, ha argumentat que la demolició del que quedava dret de les torres havia de realitzar-se al més aviat possible perquè es preveu que Elsa arribi al sud de Florida a partir de dilluns. «No tindríem control sobre on aterra», va dir. L’alcaldessa del comtat de Miami-Dade, Daniella Levine Cava, va dir que les famílies de les víctimes han sigut informades de la decisió i que «ho entenen».

Notícies relacionades

La preocupació que la secció restant del complex d’apartaments fos perillosament inestable va aturar els esforços de recerca i rescat al lloc durant gran part de dijous. No s’ha tret cap supervivent de les ruïnes des de les primeres hores després que la torre s’esfondrés parcialment sobre si mateixa a primera hora del 24 de juny.

Els investigadors no han determinat què va causar el col·lapse del complex de 40 anys. Un informe d’enginyeria del 2018 va trobar deficiències estructurals que ara són el focus de les investigacions que inclouen un examen del gran jurat.

Temes:

Estats Units