Onada de calor

El Canadà frega els 50 ºC i registra més de 200 morts en quatre dies

  • El país nord-americà bat el seu rècord històric de temperatura amb morts sobtades que afecten sobretot persones grans

El Canadà frega els 50 ºC i registra més de 200 morts en quatre dies

Jeff Mcintosh/The Canadian Press / DPA

2
Es llegeix en minuts
Idoya Noain
Idoya Noain

Corresponsal als EUA

Ubicada/t a EUA

ver +

El Canadà ha marcat aquest dimarts la seva temperatura més alta de la història a l’arribar als 49,5 graus centígrads al municipi de Lytton, a la província de la Colúmbia Britànica, i la policia ha informat de desenes de morts per l’onada de calor a l’oest del país. És el tercer dia consecutiu que Lytton ha batut el seu rècord de temperatura després d’arribar diumenge i dilluns a 46,6 i 47 graus centígrads, respectivament, si bé en aquest cas ha arribat a gairebé 50 graus a les 16.20 hores (hora local). Abans d’anotar aquests màxims, la temperatura més elevada registrada al país havien sigut 45 graus centígrads marcats el 1937 a Midale, a la província de Saskatchewan, informa el medi canadenc CBC.

Els avis, nens, treballadors i persones sense llar són els que més risc corren davant la forta onada de calor.

Notícies relacionades

Colúmbia Britànica i parts de la província d’Alberta estan sent de les més afectades per les elevades temperatures sense precedents. La policia de Metro Vancouver –una subdivisió administrativa de la província de Colúmbia Britànica que comprèn l’àrea metropolitana de Vancouver– ha informat que ha respost a més d’un centenar de morts sobtades des que la calor extrema es va apoderar de la província. Mentrestant, la Policia de Vancouver ha indicat que fins dimarts ha rebut notificacions de prop d’un centenar de morts sobtades des que va començar l’onada de calor. «Vancouver mai ha experimentat una calor com aquesta i, lamentablement, desenes de persones estan morint», ha lamentat el portaveu de la policia de Vancouver, Steve Addison, que ha afegit que els oficials estan fent «el possible» per dur a terme la seva tasca, però es troben «al límit». La Reial Policia Montada del Canadà a la ciutat de Burnaby, també a la Colúmbia Britànica, ha indicat que han rebut més de 25 trucades per morts sobtades des d’aquest dilluns, i molts dels morts són persones grans. I entre divendres i dilluns, unes 239 trucades d’aquest tipus.

La història es repeteix en altres punts de l’oest del país i les autoritats insisteixen en l’augment de les morts a causa de la calor extrema. Molts llocs d’Amèrica del Nord, inclòs l’estat d’Oregon, a l’oest dels Estats Units, han registrat també temperatures rècord locals molt per sobre dels 40 graus centígrads durant la recent onada de calor.

Temes:

Canadà Calor