Estratègia d’immunització

Grècia donarà 150 euros als joves per incentivar la vacunació

  • Així mateix, es crearan espais només per a vacunats, com restaurants i locals

A nurse holds a vial containing the Pfizer BioNTech Covid-19 vaccine during a vaccination campaign at the  Centre Hospitalier Bretagne Atlantique  (CHBA) hospital on January 7  2021  in Vannes  western France  as part of France s national vaccination campaign to fight against the spread of the novel coronavirus  (Photo by LOIC VENANCE   AFP)

A nurse holds a vial containing the Pfizer BioNTech Covid-19 vaccine during a vaccination campaign at the Centre Hospitalier Bretagne Atlantique (CHBA) hospital on January 7 2021 in Vannes western France as part of France s national vaccination campaign to fight against the spread of the novel coronavirus (Photo by LOIC VENANCE AFP) / Loic Venance

1
Es llegeix en minuts

El Govern de Grècia ha anunciat que entregarà una targeta amb 150 euros als joves d’entre 18 i 25 anys per incentivar que rebin almenys una dosi de la vacuna contra la Covid-19, una iniciativa que el primer ministre, Kiriakos Mitsotakis, també ha defensat com una mostra d’agraïment.

La «targeta llibertat» presentada per Mitsotakis aquest dilluns davant els seus ministres tindrà per objectiu redirigir els diners invertits al sector del turisme i l’entreteniment, de manera que els joves puguin gastar-se els 150 euros en llibreries, bitllets d’avió o barco, teatres, cines, música i museus. Els qui vulguin tenir aquesta targeta s’hauran de registrar en una pàgina del Govern a partir de l’endemà de rebre la primera dosi, amb vista a disposar dels diners a partir de finals de juliol.

El primer ministre ha esgrimit que la societat té un «deute» amb els joves, pel que ha defensat un «regal» que és també «un gràcies per la seva paciència i perseverança» davant la pandèmia, informa el diari grec ‘Kathimeriní’. «Alhora, és un incentiu perquè els joves en particular es vacunin, ja que, per la seva pròpia naturalesa, contribueixen al moviment» del virus, ha dit Mitsotakis, que veu necessari avançar amb la campanya d’immunització per fer front a les noves variants.

Espais per a vacunats

En la mateixa línia, aquest mateix dimarts, el Govern grec ha anunciat la creació d’espais exclusius per a vacunats. D’aquesta manera, Grècia tindrà restaurants, bars, comerços i centres culturals lliures de coronavirus, exclusius, per a persones vacunades i, a més, obligarà certs grups com els sanitaris a vacunar-se per accelerar la immunització de la població davant l’amenaça de la variant delta.

Notícies relacionades

Segons ha explicat aquest dimarts en roda de premsa el ministre d’Estat, Yorgos Gerapetritis, aquests espais, que afectaran recintes tancats, com botigues, restaurants i cines, però també estadis i altres zones de possible aglomeració, es dividiran en dues categories: lliure de Covid o mixtos.

En els primers podran entrar només els vacunats o els qui han sigut contagiats en els últims sis mesos, mentre que en els segons estarà permesa l’entrada de persones que han realitzat un PCR o una prova ràpida, que hauran de portar mascareta.