Estats Units

Antiavalots de Portland renuncien en bloc després d’una acusació a un agent

  • Corey Budworth va ser gravat en vídeo mentre colpejava en diverses ocasions amb la porra el cap d’una dona

zentauroepp37815045 zen001  minsk  belarus   25 03 2017   police officers prepar170325173139

zentauroepp37815045 zen001 minsk belarus 25 03 2017 police officers prepar170325173139 / TATYANA ZENKOVICH

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una cinquantena de policies assignats al cos d’antiavalots de la ciutat de Portland (Oregon, EUA) van renunciar aquesta setmana als seus llocs després que es presentessin càrrecs formals contra un dels agents per abús de força, segons van informar mitjans locals. El policia acusat va colpejar presumptament en diverses ocasions amb la porra el cap d’una dona que es manifestava l’estiu passat contra el racisme i els abusos policials als Estats Units. L’incident va ser gravat en un vídeo en què es veu com l’agent Corey Budworth colpeja la dona fins que aquesta cau a terra, per la qual cosa se l’acusa d’assalt de quart grau, que podria suposar-li un màxim d’un any de presó.

Notícies relacionades

Com a resposta a l’acusació, tots els companys de la unitat de l’agent van renunciar a les seves assignacions com a antiavalots –una funció que realitzaven de forma addicional a les seves tasques habituals com a policies– per la qual cosa ara seguiran al cos únicament en les seves funcions de no antiavalots. En un comunicat, els agents van lamentar el que segons el seu parer és una falta de recolzament al cos per part de les autoritats municipals.

Després de la mort de l’afroamericà George Floyd el maig del 2020 en mans de l’agent blanc Derek Chauvin a Minneapolis (Minnesota), es van desencadenar de cap a cap dels Estats Units diverses setmanes de protestes contra el racisme i els abusos policials, que a Portland van ser particularment violentes. La ciutat va ser escena de durs enfrontaments no només entre els manifestants i la policia, sinó també entre els grups antiracistes, antifeixistes i anarquistes i les milícies de dretes defensores del llavors president Donald Trump. La tensió va arribar al seu punt màxim la nit del 29 d’agost, quan el simpatitzant de Trump Aaron Danielson va ser assassinat enmig del carrer mentre es produïen xocs entre els partidaris de l’exmandatari i els antifeixistes. Pocs dies després, el 3 de setembre, la policia va abatre el fugitiu Michael Reinoehl, un militant d’extrema esquerra antifa que era el principal sospitós de la mort de Danielson.