Països més rics del món

Comença la reunió del G-7 per dissenyar l’era postpandèmia

El primer ministre britànic dona la benvinguda als dirigents de les economies avançades, que també abordaran el canvi climàtic

Comença la reunió del G-7 per dissenyar l’era postpandèmia

REUTERS / PHIL NOBLE / POOL

1
Es llegeix en minuts

El primer ministre britànic, Boris Johnson, ha inaugurat aquest divendres la cimera de líders del G-7 que es reuneixen a Cornualla (sud-oest d’Anglaterra) fins diumenge per abordar, entre altres qüestions, la recuperació després de la pandèmia i la lluita contra l’emergència climàtica. Després de mantenir dijous una reunió bilateral amb el president dels Estats Units, Joe Biden, Johnson ha donat la benvinguda al Regne Unit a la cancellera alemanya, Angela Merkel, al president francès, Emmanuel Macron, al primer ministre italià, Mario Draghi i la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, entre altres mandataris.

Una de les mesures que aprovaran els dirigents dels països més desenvolupats del món és la del compromís de donar mil milions de dosis de vacunes contra la Covid per als països més desfavorits. Però l’organització Amnistia Internacional (AI) ja ha alertat que el compromís de donar mil milions de dosis és només «una gota a l’oceà» davant les necessitats globals.

Notícies relacionades

La secretària general d’AI, Agnès Callamard, argumenta en un comunicat que mil milions de dosis «ni tan sols s’acostarien a cobrir la població total de l’Índia, per no parlar de tota la població mundial».

La seguretat és una de les principals preocupacions dels organitzadors davant la certesa de protestes de diferents plataformes i organitzacions. Milers de policies han sigut enviats des de tot Gran Bretanya per reforçar la seguretat davant el que els organitzadors adverteixen que seran protestes «pertorbadores» i «molestes» . La primera reunió en persona en dos anys dels líders de les principals economies desenvolupades ha provocat el tancament les carreteres i els camins costaners de Carbis Bay, la petita localitat que acull l’esdeveniment, aixecant tanques d’acer i altres mesures restrictives.

Temes:

G-7