Pugna tecnològica amb la Xina

Biden revoca la prohibició de Trump sobre TikTok i WeChat

  • El president nord-americà aprova ordres per garantir la seguretat d’Internet que no veten directament les plataformes xineses

Biden revoca la prohibició de Trump sobre TikTok i WeChat
1
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha decidit revocar les decisions del seu predecessor en el càrrec, Donald Trump, de prohibir l’ús de les xarxes socials xineses TikTok i WeChat, segons ha informat aquest dimecres la Casa Blanca en un comunicat.

Biden ha decidit substituir les tres ordres executives que Trump va firmar per prohibir l’ús de les esmentades xarxes socials, a més d’altres aplicacions de comunicació i finances xineses. Les ordres aprovades per Biden són més generalistes i es basen en una sèrie de criteris, en lloc d’estar dirigides a aplicacions o empreses concretes.

La Casa Blanca ha remarcat que l’Administració Biden «està compromesa amb la promoció d’un internet segur, confiable, interoperable i obert, la protecció dels drets humans ‘online’ i ‘offline’ i el recolzament de l’economia digital global i vibrant».

Així, l’ordre executiva aprovada per Biden incorpora un marc de decisió «rigorós» i d’acord amb una sèrie de criteris i fets per aturar qualsevol risc que comportin les aplicacions de ‘software’ per a les telecomunicacions del país.

Segons la norma aprovada, el Departament de Comerç serà l’encarregat de realitzar les recomanacions necessàries perquè el país es protegeixi davant qualsevol possible «dany» procedent de la venda, la transferència o l’accés de dades personals, incloent-hi informació identificadora o genètica.

Notícies relacionades

TikTok mai va arribar a ser prohibida de forma efectiva als Estats Units perquè la Justícia va permetre que seguís operativa fins a dilucidar si la norma aprovada per Trump s’ajustava a la legalitat o no.

L’ordre executiva aprovada per Biden no està relacionada amb l’obligatorietat que ByteDance, la matriu de TikTok, fos obligada a vendre l’esmentada aplicació a un tercer. ByteDance va triar Oracle com a «proveïdor tecnològic de confiança» el setembre del 2020, però mai es va formalitzar un acord de venda, com demanava Trump.