Catàstrofe marina

L’enfonsament d’un barco petroler a Sri Lanka fa témer un desastre ecològic

  • El portacontenidors arrasat pel foc des de fa dues setmanes portava materials químics i pot causar el pitjor vessament de la història del país

Explosión de un buque portacontenedores con bandera de Singapur

Explosión de un buque portacontenedores con bandera de Singapur / SRI LANKAN AIR FORCE MEDIA HANDO (EFE)

1
Es llegeix en minuts

El barco que transportava productes químics i va patir un incendi fa gairebé dues setmanes a la costa de Sri Lanka es va començar a enfonsar aquest dimecres, cosa que fa témer un vessament de petroli amb conseqüències catastròfiques per al medi ambient marí de la nació illenca.

La Marina esrilanquesa ha revelat avui als mitjans que l’‘X-Press Pearl’, que transportava uns 1.500 contenidors carregats amb àcid nítric i altres químics, s’ha començat a enfonsar a prop de la costa occidental. «El vaixell s’ha començat a enfonsar i ha sigut transportat cap a aigües més profundes per una empresa de desmantellament amb el recolzament de la Marina i altres parts involucrades», va dir el ministre de Pesca, Kanchana Wijesekera, a Twitter.

El polític també va afegir que les autoritats estan prenent mesures per protegir la llacuna pròxima de Negombo i les zones costaneres limítrofes davant la possibilitat d’un vessament de petroli.

Dues setmanes d’incendi

L’incendi al vaixell, amb bandera de Singapur, va començar fa gairebé dues setmanes quan es trobava en ruta a Colombo. Les autoritats han mirat des d’aleshores d’apagar les flames, tot i que l’operació s’ha vist complicada pels forts vents associats al monsó i al recent pas per la veïna Índia d’un cicló.

Notícies relacionades

L’incident ha provocat que es vessessin residus plàstics en part de la costa occidental de Sri Lanka, i ha desencadenat el temor d’un dels pitjors vessament en la història de l’illa.

Es tracta del segon incendi en una embarcació en els últims mesos a prop de la costa de Sri Lanka, després d’un incident similar el setembre passat al petroler ‘New Diamond’, que va provocar un vessament de cru.