Sis morts

El cicló ‘Tauktae’ amenaça una Índia devastada per la Covid

  • El cicló arriba en un moment crític a l’Índia, que es troba sumida en un virulent segon brot del coronavirus i aquest diumenge va registrar més de 311.000 casos i 4.000 morts a causa de la pandèmia

El cicló ‘Tauktae’ amenaça una Índia devastada per la Covid
2
Es llegeix en minuts

L’Índia no es recupera. Després d’una de devastadora segona onada de Covid que s’ha cobrat més de 4.000 morts en les últimes 24 hores, el país asiàtic se centra ara a rebre el cicló ‘Tauktae’. Almenys sis persones han mort en les primeres hores de descàrrega de la tempesta tropical per la costa oest, que ha causat enormes destrosses als estats de Kerala i Karnataka. S’espera que la tempesta continuï avançant cap al nord-oest i s’intensifiqui al tocar terra a la costa de l’estat de Gujarat en les primeres hores de dimarts.

Les prediccions del Departament Meteorològic de l’Índia auguren fortes ràfegues de vent que podrien arribar als 175 quilòmetres per hora. Fins ara, les pluges torrencials i els forts vents han causat estralls als cinturons costaners de Kerala (on han mort dues persones), Karnataka (on n’han mort quatre) i Goa.

Centenars de milers de persones en aquestes regions i les adjacents Maharashtra, Gujarat i els territoris administrats pel govern federal de Daman i Diu han sigut evacuades a refugis temporals malgrat els riscos associats amb una segona onada de coronavirus per la ràpida propagació de la variant autòctona. El temporal es troba a uns 450 quilòmetres al sud de Bombai, la capital financera de l’Índia situada a l’estat occidental de Maharashtra, i avança a uns 11 quilòmetres per hora, va afirmar l’autoritat índia.

Segona onada

Notícies relacionades

El cicló arriba en un moment crític a l’Índia, que es troba sumida en un virulent segon brot del coronavirus i aquest diumenge va registrar més de 311.000 casos i 4.000 morts a causa de la pandèmia. Amb aquestes noves dades, l’Índia ha comptabilitzat ja 24,6 milions d’infeccions que han convertit el país asiàtic en el segon més afectat del món en termes absoluts per la pandèmia, només per darrere dels Estats Units amb 32,9 milions. No obstant, els experts assenyalen que les xifres oficials índies no mostren la realitat de la pandèmia a causa de la falta de proves i la creixent expansió de la Covid-19 en el món rural, on hi ha menys cobertura sanitària.

La segona onada de la pandèmia ha posat al límit el sistema sanitari, amb falta d’oxigen d’ús mèdic, i ha ofert imatges de crematoris desbordats per l’afluència de morts, mentre que el ritme de la campanya de vacunació, vista com l’única sortida a aquesta crisi, continua sent més lent del que s’esperava. L’Índia només ha aconseguit inocular poc més del 3% de la seva població.