En dues embarcacions

Més de 400 migrants arriben a l’illa italiana de Lampedusa

Les autoritats de Sicília van tornar a impedir que un barco de rescat sortís del port 

LAMPEDUSA.En los últimos 27 años, han llegado a la isla italiana 250.000 inmigrantes.

LAMPEDUSA.En los últimos 27 años, han llegado a la isla italiana 250.000 inmigrantes. / roger pla

1
Es llegeix en minuts

Més de 400 migrants van arribar a l’illa italiana de Lampedusa diumenge, van informar mitjans italians, mentre les autoritats de Sicília van tornar a impedir que un barco de rescat sortís del port

Una embarcació de 20 metres que transportava 325 persones va ser interceptada a unes vuit milles (13 quilòmetres) de la costa de Lampedusa, i una altra va ser trobada una mica més a prop amb 90 persones a bord, van informar les agències de notícies. 

D’altra banda, les autoritats judicials de Sicília van restablir l’ordre d’immobilitzar el «Sea-Watch 4», un barco gestionat per l’organització alemanya Sea-Watch, el qual ja va estar sis mesos retingut a Palerm fins al març, segons els mitjans. 

L’ordre es va produir després d’una inspecció de seguretat que va determinar que el sistema de clavegueram del barco és insuficient per al nombre potencial de persones rescatades. Però els activistes afirmen que la inspecció va ser una cortina de fum per bloquejar el barco. «Esperem que les autoritats no ens impedeixin partir cap al Mediterrani central amb les absurdes acusacions a les quals ens tenen acostumats», va dir divendres a Twitter Sea-Watch Itàlia. 

Notícies relacionades

Itàlia és un punt d’entrada privilegiat per als migrants que es dirigeixen a Europa, però la zona de mar entre Sicília i el nord de l’Àfrica és una de les rutes migratòries més mortíferes del món. 

Gairebé 530.000 migrants van arribar a les costes italianes des de principis del 2015, dels quals uns 6.000 des de començament d’any, segons l’Organització Internacional per a les Migracions (OIM).