Formació d’ultradreta

Els Proud Boys del Canadà s’autodissolen

  • El Govern de Trudeau els havia inclòs en una llista de grups terroristes

Els Proud Boys del Canadà s’autodissolen
1
Es llegeix en minuts

Els Proud Boys del Canadà, un grup d’extrema dreta nascut a imatge i semblança del seu homòleg dels EUA, ha anunciat que es dissol. En un comunicat fet públic aquest diumenge, el grup posa fi a les seves activitats assegurant que no ha fet res de dolent i que mai van ser supremacistes blancs. A principis de febrer, setmanes després de l’assalt ultra al Capitoli de Washington en el qual els Proud Boys van tenir un paper destacat, el Govern de Justin Trudeau havia inclòs els Proud Boys a la llista de grups terroristes. Les autoritats canadenques van remarcar llavors que els Proud Boys havien jugat un «paper central» en l’assalt.

Notícies relacionades

«La veritat és que mai vam ser terroristes o supremacistes blancs. Som electricistes, fusters, assessors financers, mecànics... Més que això, som pares, germans, oncles i fills», afirmen en el comunicat d’autodissolució.

Fundada el 2016, els Proud Boys van començar com una organització que protestava contra la correcció política i el que percebien com un atac a la masculinitat als EUA i el Canadà. D’allà, van saltar a la lluita als carrers. El seu fundador, Gavin McInnes, és un canadenc establert als EUA.