Decisió governamental

El Canadà inscriu a la llista negra de grups terroristes els Proud Boys

  • L’organització va tenir un destacat paper en l’assalt del Congrés dels EUA el 6 de gener

  • Les autoritats canadenques el defineixen com un moviment «neofeixista» violent

El Canadà inscriu a la llista negra de grups terroristes els Proud Boys
1
Es llegeix en minuts

L’organització Proud Boys ha entrat a la llista negra de grups terroristes del Canadà, ha anunciat aquest dimecres el Ministeri de Seguretat Pública del país nord-americà. El grup, que va ser fundat el 2016 i que és present al Canadà, als Estats Units i a altres països, va tenir un paper destacat en l’assalt del 6 de gener al Capitoli de Washington.

Notícies relacionades

Segons el Govern canadenc, es tracta d’«una organització neofeixista que fa ús de la violència política» i els seus membres «abracen ideologies misògines, islamòfobes, antisemites, antiimmigració i de supremacisme blanc». El grup, segons sembla, compta amb diversos milers de membres a Amèrica del Nord i té presència a totes les grans ciutats del Canadà, segons ha indicat a la premsa canadenca una font governamental.

Altres grups

A la llista negra també s’hi han incorporat tres grups més associats a l’extremisme violent: Division Atomwaffen, descrit com un «grup terrorista neonazi internacional», el Moviment Imperial Rus i The Base, una organització «neonazi» fundada el 2018. Altres grups inscrits són organitzacions que són filials d’Al-Qaida o d’Estat Islàmic.