Auge gihadista

L’Estat Islàmic mata 31 soldats en una emboscada a Nigèria

L’atac s’ha produït a l’estat nigerià de Borno, on fa més d’una dècada que els terroristes actuen

L’Estat Islàmic mata 31 soldats en una emboscada a Nigèria
1
Es llegeix en minuts

L’Estat Islàmic a l’Àfrica Occidental (Iswap) va emboscar diumenge un comboi militar de l’Exèrcit de Nigèria i va matar 31 soldats, segons han informat avui les autoritats. Els gihadistes van assaltar els militars. Els gihadistes van arribar al punt de l’atac en 20 vehicles a la ciutat de Mainok, situada als afores de Maiduguri, la capital de l’estat de Borno, epicentre de la insurgència gihadista al nord-est, on fa més d’una dècada que ataquen. 

Una font militar de Nigèria ha informat que el comboi traslladava armes quan va patir l’atac. «Els terroristes van arribar en diversos camions, inclosos quatre vehicles blindats, i es van enfrontar al comboi en una ferotge batalla», ha narrat. També «van llançar una pluja de coets» sobre el comboi i van atropellar els soldats, fet que va provocar que molts homes «morissin de manera horrible».

Vehicles blindats

Notícies relacionades

Després de l’atac, els gihadistes van aconseguir dos vehicles blindats i un arsenal d’armes abans d’atacar una base militar als afores de Mainok, com han indicat els membres de l’Exèrcit. Allà, van cremar parcialment la base i els vehicles. Aquesta no és la primera vegada que Mainok pateix un atac d’aquest estil. Ha sigut blanc dels gihadistes en diverses ocasions en el passat, fins i tot en una ocasió en què van assaltar una altra base militar. 

Boko Haram va començar a actuar al nord-oest de Nigèria el 2009 i el 2016 el grup es va separar, naixent la facció d’Iswap, escissió reconeguda per l’EI. Des dels inicis de la rebel·lió ha causat 36.000 morts i ha fet que dos milions de persones hagin de desplaçar-se de les seves llars.