Conflicte armat

Almenys 15 morts en una sèrie d’atacs a la capital de l’estat nigerià de Borno

Insurgents i militars van combatre a Kaleri, i 9 nens van morir a Gwange després d’un atac amb coets

Nou vídeo de Boko Haram

Nou vídeo de Boko Haram

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Almenys 15 persones han mort a Nigèria en una sèrie d’explosions i atacs a la capital de l’estat de Borno, Maiduguri, mentre que han deixat un nombre encara indeterminat de ferits.

Al voltant de les 17.45 hores (hora local) de dimarts van començar les explosions i els trets de granades al voltant de Kaleri, darrere dels districtes de la metròpolis de la Universitat de Maiduguri, Adam Kolo, Limanti i Kagarmari, segons informa el mitjà local ‘Vanguard’.

Testimonis dels incidents han explicat a aquest mitjà que els atacs han sigut perpetrats per insurgents armats que miraven d’accedir a la ciutat, mentre que les tropes els atacaven per impedir-ho.

Notícies relacionades

D’altra banda, segons fonts citades per ‘Daily Trust’, nou nens han mort mentre jugaven al futbol a Gwange després de l’impacte de coets a la zona. Una font d’alta seguretat citada per aquest mitjà ha detallat que els atacants van desplegar bombes de morter i llançacoets als afores de Maiduguri i van atacar la població civil. De moment, cap grup ha reivindicat l’atac.

Maiduguri, capital de l’estat on va néixer Boko Haram, no havia patit cap atac per part del grup terrorista en gaire temps, segons informen els mitjans locals.

Temes:

Nigèria