Després de dies de recerca

Trobat el submarí desaparegut a Indonèsia amb els 53 tripulants morts

  • L’embarcació va ser trobada seccionada en tres parts al llit marí davant Bali

1
Es llegeix en minuts
Adrián Foncillas
Adrián Foncillas

Periodista

ver +

La marina indonèsia va anunciar aquest diumenge que va trobar el submarí que havia naufragat davant Bali i va confirmar la mort dels 53 membres de la tripulació. El submarí, que va desapaèixer dimecres, va ser trobat seccionat en tres parts al llit marí davant Bali, informa el cap d’Estat Major de l’Armada, Judo Margono. Per la seva part, el comandant de les Forces Armades indonèsies, Hadi Tjahjanto, va confirmar als periodistes que «els 53 membres de la tripulació van morir».

Notícies relacionades

Les autoritats van dir que van rebre senyals des del lloc a més de 800 metres (2.600 peus) de profunditat a primera hora del matí de diumenge. Tjahjanto va explicar que van utilitzar un vehicle de rescat submarí subministrat per Singapur per obtenir una confirmació visual. Aa més, va afegir que diumenge es van descobrir més parts de l’embarcació, incloent-hi una àncora i vestits de seguretat utilitzats pels membres de la tripulació.

El submarí, un dels cinc que tenien les forces armades d’Indonèsia, es va submergir aviat dimecres durant els exercicis militars previstos al nord de l’illa de Bali. Se’n va perdre el contacte poc després. Segons la Marina, el submarí, entregat a Indonèsia el 1981, estava en bones condicions per al servei. Però aquesta mena de submarí està dissenyat per suportar una pressió de només 300 o 400 metres de profunditat.