Tensió al Pròxim Orient

Almenys tres morts en un atac contra un petroler iranià a prop de Síria

L’agència de notícies del règim de Damasc assegura que ha sigut un dron el que ha dut a terme l’acció armada

Almenys tres morts en un atac contra un petroler iranià a prop de Síria
1
Es llegeix en minuts

Almenys tres persones han mort aquest dissabte en l’atac contra un vaixell de càrrega de petroli iranià, que va provocar un incendi ja controlat al vaixell. La nau es troba a prop de la ciutat costanera de Banias, al nord-oest de Síria, va informar l’Observatori Sirià de Drets Humans.

L’agència de notícies estatal siriana, SANA, ha afirmat que l’atac l’ha dut a terme «un dron llançat des de les aigües regionals libaneses». L’Observatori, per part seva, ha descartat que l’incendi fos provocat per «una avaria tècnica» i també ha posat en dubte que l’atac el perpetrés un dron (avió no tripulat) llançat des del Líban. 

Successius incidents

Notícies relacionades

Aquest inusual incident es produeix dos dies després que Israel bombardegés objectius a la veïna Síria en resposta al tret d’un míssil que va caure a prop de la planta nuclear israeliana de Dimona. El Govern de Tel Aviv considera que la presència a Síria de forces de l’Iran o afins al seu arxienemic, així com milicians del seu rival libanès, Hezbol·là, representa una amenaça per a la seva seguretat.

Això passa a més en un context de successius incidents entre Israel i l’Iran i un encreuament d’acusacions d’atacs o sabotatges després de registrar-se una sèrie d’explosions en vaixells de càrrega dels dos països. L’últim succés va ser la setmana passada, quan l’Iran va culpar Israel del sabotatge a la seva planta nuclear de Natanz, enmig de les negociacions per recuperar l’acord nuclear subscrit el 2015 pel Grup 5 +1 amb Teheran, al qual Israel s’oposa per complet.

Temes:

Síria Iran