Lluita contra la Covid

Angela Merkel rep la primera dosi de vacuna AstraZeneca

  • La cancellera alemanya, de 66 anys, entra en la categoria d’edat de persones elegibles per a la injecció suecobritànica

La cancillera alemana, Angela Merkel, este viernes, en una sesión sobre coronavirus en el Parlamento alemán.

La cancillera alemana, Angela Merkel, este viernes, en una sesión sobre coronavirus en el Parlamento alemán. / Reuters / Michele Tantussi

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La cancellera alemanya, Angela Merkel, ha sigut vacunada aquest divendres amb la primera dosi de l’immunitzant anti-Covid del laboratori anglosuec AstraZeneca, segons ha anunciat el portaveu del Govern alemany, Steffen Seibert.

«Estic contenta d’haver rebut avui [divendres] la meva primera dosi d’AstraZeneca», ha assegurat la cancellera alemanya, citada en un tuit de Seibert, que també mostrava el certificat de vacunació. «Vacunar-se és la clau per sortir de la pandèmia», ha remarcat la mandatària.

«Agraeixo a tots aquells que participen en la campanya de vacunació, i a tots aquells que es vacunen», ha afegit en aquest tuit Merkel, per a qui «vacunar-se és la clau per sortir de la pandèmia».

Notícies relacionades

La cancellera, de 66 anys, entra en la categoria d’edat de persones elegibles per a la vacuna suecobritànica, la utilització de la qual va ser suspesa a finals de març de manera temporal i fa poc es va autoritzar el seu ús a Alemanya per a més grans de 65 anys, malgrat els rars casos de trombosi detectats a Europa.

El 2 d’abril, hi havia 42 casos registrats de trombosi venosa cerebral a Alemanya després d’una vacunació amb AstraZeneca. En 35 casos, es tracta de dones de 20 a 63 anys i vuit van morir.