Va confondre l’arma amb el tàser

Detinguda per homicidi involuntari l’agent que va matar el jove negre a Minneapolis

  • Els manifestants es van enfrontar a les forces policials per tercera nit consecutiva aquest dimarts en unes concentracions que es van saldar amb més de 60 persones arrestades

Detinguda per homicidi involuntari l’agent que va matar el jove negre a Minneapolis
2
Es llegeix en minuts
Idoya Noain
Idoya Noain

Corresponsal als EUA

Ubicada/t a EUA

ver +

L’agent de policia que va matar d’un tret un jove negre a prop de Minneapolis va ser arrestada per càrrecs d’homicidi involuntari en un moment en què aquesta ciutat de l’Oest Mitjà dels Estats Units es troba sumida en una greu polèmica racial per ser l’escenari de protestes i del judici contra l’exagent que va asfixiar George Floyd amb el genoll l’any passat.

Els agents van detenir Kim Potter aproximadament a les 11:30 del matí de dimecres segons ha confirmat l’Oficina Criminal de Minnesota en un comunicat, que afegeix que els càrrecs d’homicidi involuntari es presentaran al llarg del mateix dia.

L’agent Kim Potter, de 48 anys, va renunciar al seu càrrec després de l’incident en el qual va al·legar havia confós la Taser (pistola immobilitzadora) amb l’arma de servei quan va disparar diumenge contra Daunte Wright, de 20 anys, en un control de trànsit. La mort de Wright va desencadenar noves protestes a Minneapolis, a l’estat de Minnesota, on la tensió racial augmenta enmig del judici per assassinat contra l’expolicia Derek Chauvin per la mort de Floyd.

Els manifestants es van enfrontar a les forces policials per tercera nit consecutiva aquest dimarts en unes concentracions que es van saldar amb més de 60 persones arrestades. La policia antiavalots es va mobilitzar per dispersar els prop de 1.000 manifestants reunits a Brooklyn Center, el suburbi on va tenir lloc l’incident que va acabar amb la vida de Wright i els oficials van llançar granades paralitzants mentre els manifestants llençaven objectes com ampolles d’aigua i maons.

Wright i Floyd

Les famílies de Wright i Floyd es van reunir dimarts més aviat per exigir el final de la brutalitat policial i l’assassinat d’afroamericans desarmats en mans de policies blancs. «El món observa traumatitzat l’assassinat d’un altre afro-nord-americà», va dir Philonise Floyd, germà de George, que dilluns va testificar en el judici contra Derek Chauvin.

Notícies relacionades

«De la família Floyd a la família Wright, tenen les nostres condolences», va afegir mentre consolava l’última família afro-nord-americana que plora la mort d’un ésser estimat en mans de la policia. «Aquí som i lluitarem perquè hi hagi justícia per a aquesta família», va afegir.

Els Floyd i els Wright rebutgen l’explicació que la mort de Daunte va ser un tràgic accident producte de la confusió de l’agent al prendre l’arma de reglament en lloc del Taser, i alguns dels seus integrants i activistes van demanar que l’oficial fos arrestada i empresonada per les seves accions. «¿En diuen error? ¿Una arma per un Taser? És inacceptable», va dir el nebot de Floyd, Brandon Williams. «El fet que siguis la llei no significa que estiguis per sobre de la llei», va afegir.