Racisme

Desafien el toc de queda per protestar per la mort d’un noi negre

  • Una agent blanca va disparar de manera suposadament accidental a Daunte Wright el cap de setmana passat

Desafien el toc de queda per protestar per la mort d’un noi negre
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Centenars de manifestants van desafiar aquest dilluns a la nit el toc de queda imposat pel governador de Minnesota en protesta per la mort del jove afroamericà Daunte Wright durant un control policial aquest cap de setmana. Els manifestants es van reunir davant la comissaria de Policia de Brooklyn Center, el suburbi de Minneapolis on va passar el succés.

Després de complir-se el toc de queda de les 19.00 h (hora local, 00.00 de dimarts GMT), es van registrar enfrontaments entre els manifestants i agents antiavalots de la Policia Estatal de Minnesota. Segons els mitjans locals, hi va haver detencions i en paral·lel als enfrontaments també hi va haver saquejos de comerços. Alguns dels comerços de la zona, que no van ser saquejats estaven defensats per civils armats.

Diumenge, durant un control de trànsit a Brooklyn Center, una agent blanca va disparar de manera suposadament «accidental» a l’afroamericà Daunte Wright, de 20 anys, segons va explicar aquest dilluns en una roda de premsa el cap de Policia de la localitat, Tim Ganno. Segons Ganno, la policia volia utilitzar una pistola elèctrica coneguda com a tàser per immobilitzar Wright, però es va confondre i va disparar amb la seva arma de foc una bala que va acabar amb la vida de l’home.

Notícies relacionades

Sobre el motiu de la parada de trànsit, va explicar que el vehicle va ser interceptat perquè no tenia alguns papers en regla, van demanar la identificació a Wright i llavors es van adonar que tenia una ordre d’arrest pendent per no haver comparegut davant la Justícia pels delictes de possessió il·legal d’una arma i resistència a l’autoritat. Llavors, al tractar de detenir-lo, ell s’hi va resistir, va intentar entrar de nou al seu vehicle i la policia li va disparar.

L’incident va succeir quan els nervis estan a flor de pell a Minneapolis, que espera amb ansietat el resultat del judici contra Derek Chauvin, un dels quatre policies acusats de l’assassinat de George Floyd l’any passat, que va desencadenar una onada de protestes racials arreu del país.

Temes:

Racisme