Enfrontaments entre manifestants i policies

Prop de 30 detinguts en protestes a Londres contra la proposta d’una nova llei de seguretat

  • Els manifestants de la marxa ‘Kill the Bill’ van sortir al carrer per mostrar el seu rebuig de la intenció del Govern de reformar el text, cosa que al seu judici podria restringir el dret a les protestes

Prop de 30 detinguts en protestes a Londres contra la proposta d’una nova llei de seguretat
1
Es llegeix en minuts

Almenys deu agents de Policia han resultat ferits aquest dissabte per enfrontaments contra els manifestants al centre de Londres, dins de les nombroses manifestacions al Regne Unit contra la proposta d’una nova llei de seguretat que podria restringir el dret a les protestes, informa Sky News.

Els manifestants de la marxa coneguda com ‘Kill the Bill’ («Mateu la proposta», en un joc de paraules amb la pel·lícula de Quentin Tarantino), van tornar amb pedres i altres objectes les empentes de la Policia i almenys 26 persones han sigut detingudes.

«L’operació policial d’avui encara està en curs i el nombre d’arrestos pot augmentar, però en aquest moment, 26 persones han sigut arrestades per una varietat de delictes. Deu policies van resultar ferits durant l’operatiu; no es creu que cap d’aquests sigui greu», segons un comunicat de la Policia al seu compte de Twitter.

Més de 300 persones s’han concentrat ja davant les Cambres del Parlament britànic en unes marxes a les quals s’han sumat grup de dones que van protestar per la brutalitat policial contra les vigílies per l’assassinat el mes passat de Sarah Everard en mans d’un agent de Policia.

Com a conseqüència dels incidents a les vigílies, el primer ministre britànic, Boris Johnson, va proposar una nova llei policial que concedeix amplis poders a la Policia per limitar el dret de protesta i amplia la llibertat del Ministeri de l’Interior per decidir la legalitat d’una manifestació.

Notícies relacionades

Així les coses, diverses dones es van dirigir a la multitud i van compartir experiències personals de patir abusos, mentre que moltes d’altres portaven cartells contra el sexisme i van corejar «dones espantades a tot arreu, a la policia i al govern no els importa».

Les acalorades escenes a la Plaça del Parlament es van produir enmig de manifestacions pacífiques a tot el país sobre la legislació, no només a la capital, sinó també a Newcastle, Birmingham, Liverpool, Bristol i Brighton, malgrat les contínues restriccions de bloqueig.

Temes:

Regne Unit