Guerrillers de Gentil Duarte

Moren en un bombardeig 10 dissidents de les FARC al sud de Colòmbia

Uns altres tres membres del grup van resultar ferits i van ser capturats

afp pl5m4

afp pl5m4 / RAUL ARBOLEDA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Deu guerrillers de les dissidències de les FARC van morir en un bombardeig de les Forces Militars de Colòmbia al departament de Guaviare (sud), mentre que tres més van ser capturats, segons van informar aquest dimarts fonts castrenses.

Els 13 eren sota el comandament de Miguel Botache, àlies Gentil Duarte, el primer guerriller en apartar-se de l’acord de pau firmat entre el Govern i l’antiga guerrilla de les FARC el novembre del 2016.

«En una operació conjunta de les nostres Forces Militars i de Policia van ser neutralitzats 13 integrants de les dissidències de les FARC del criminal àlies Gentil Duarte. Deu d’ells, morts en desenvolupament d’aquestes operacions i tres de capturats a Calamar, Guaviare», va assegurar el ministre de Defensa, Diego Molano.

L’operació és una de les més importants portades a terme en els últims anys contra les dissidències de les FARC que el Govern acusa de ser organitzacions dedicades al narcotràfic.

El grup sota el comandament de Gentil Duarte és el front més gran de les dissidències i, segons Molano, és responsable del reclutament de menors, atacs contra la força pública, segrest i extracció il·lícita de minerals».

Àlies Gentil Duarte té sota el seu comandament diferents grups de dissidències que operen principalment als departaments d’Arauca, Vichada, Guainía, Meta, Guaviare, Vaupés, Amazones, Caquetá, Putumayo, Nariño, Cauca i Antioquia.

«Estem trepitjant els talons a Gentil Duarte. No descansarem fins a neutralitzar aquests símbols del mal», va afegir Molano.

Els tres capturats van resultar ferits i van ser atesos pels infermers de combat, i posteriorment van ser evacuats en helicòpters a un centre assistencial, va detallar el Ministeri de Defensa.

Segons les autoritats, entre els fets criminals més recents atribuït a aquest grup «es troben el segrest i posterior assassinat del subtinent de l’Exèrcit Nacional Carlos Arturo Becerra al municipi de Puerto Concordia (Meta)».

Notícies relacionades

Aquest grup és acusat a més d’«executar accions terroristes i delictes com a narcotràfic, extracció il·lícita de minerals i constrenyiment a la població civil que resideix als departaments de Caquetá, Guaviare i Meta».

Al lloc dels fets van ser enviats membres del Cos Tècnic d’Investigació (CTI) de la Fiscalia General que són els encarregats de «determinar les identitats, sexe i edats del personal», va afegir el Ministeri de Defensa.

Temes:

FARC Colòmbia