Ràpida vacunació

Més de 20 milions de britànics han rebut ja la primera dosi de vacuna contra la Covid

  • Les autoritats busquen un dels sis contagiats detectats al Regne Unit amb la variant de la soca del Brasil

Més de 20 milions de britànics han rebut ja la primera dosi de vacuna contra la Covid
1
Es llegeix en minuts
Begoña Arce
Begoña Arce

Periodista

ver +

La velocitat de la vacunació al Regne Unit avança a molt bon ritme. Més de 20 milions de britànics han rebut ja almenys una primera dosi de la vacuna contra el coronavirus. Els que han completat les dues dosis arriben als 800.000.

«És un enorme èxit nacional», es felicitava el primer ministre, Boris Johnson, que ha posat en el pla de vacunació l’esperança de poder deixar enrere una pandèmia, que ha colpejat amb especial crueltat el país on viuen 66 milions d’habitants i el virus ha causat ja 123.000 morts. «Cada injecció fa una diferència en la nostra batalla contra la Covid», assenyalava Johnson, animant a tothom que hagi rebut una cita que hi vagi i es vacuni. «Encara queda molt camí per recórrer, però avancem a grans passos», ha afegit en un vídeo publicat a Twitter.

El govern destinarà l’equivalent a 1.800 milions d’euros extres al pla de vacunació al llarg d’aquest any. L’objectiu que s’ha fixat l’Executiu és que cada adult estigui inoculat al 31 de juliol. «Les entregues de vacunes han d’augmentar al març. Volem accelerar encara més a mesura que ens aproximem a Setmana Santa», ha indicat el director general del servei públic de sanitat (NHS) a Anglaterra, Simon Stevens.

Contagis detectats de la variant del Brasil

Notícies relacionades

L’anunci ha coincidit amb una nova alerta de les autoritats sanitàries mirant de localitzar una de les sis persones infectades al Regne Unit amb la variant del coronavirus del Brasil. Tres casos han sigut localitzats a Anglaterra i tres més a Escòcia, però només s’ha pogut trobar la identitat de cinc d’aquestes persones. L’encara per identificar no va completar el registre de localització quan es va sotmetre al test de la Covid.

S’ha fet una crida perquè qui no va rebre el resultat de la prova entre el 12 i el 13 de febrer es posi en contacte amb les autoritats sanitàries. El gran temor és que les vacunes no puguin ser efectives contra aquest soca. Tres dels casos a Anglaterra s’han donat en membres d’una mateixa família, que va viatjar al Brasil al febrer abans de les restriccions imposades pel Govern britànic als viatgers procedents d’aquell país. Els tres casos d’Escòcia són de persones que van tornar del Brasil fent escala a París i Londres.