Nou equip de govern

Mario Draghi i el seu gabinet obtenen l’ampli recolzament del Senat d’Itàlia

L’expresident del BCE va ser recolzat per 262 vots, 40 senadors s’hi van pronunciar en contra i hi va haver 2 abstencions

Mario Draghi i el seu gabinet obtenen l’ampli recolzament del Senat d’Itàlia
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El primer ministre d’Itàlia, Mario Draghi, va aconseguir aquest dimecres l’aprovació del Senat per 262 vots a favor, 40 en contra i dues abstencions al seu equip de govern, una amalgama de polítics i tecnòcrates, que té com a principal objectiu a curt i mitjà termini combatre la pandèmia de Covid-19, segons informa Europa Press.

Amb 262 senadors a favor, 40 vots en contra i 2 abstencions, el Govern de Draghi va rebre la confiança a Palazzo Madama, una gran àmplia majoria, ja que l’absoluta està fixada en 101.

El ‘sí’ del Senat va arribar poc abans de la mitjanit a la Cambra alta italiana, on al matí Draghi es va dirigir al ple amb un discurs europeista i apel·lant a la «responsabilitat nacional» dels senadors davant la pandèmia, «l’enemic de tots».

Draghi va prendre possessió el cap de setmana al capdavant d’un Govern d’ampli espectre, que haurà d’enfrontar-se aquest dijous a la Cambra de Diputats, tot i que augura la seva supervivència, malgrat les baixes que hi pugui haver a última hora, com en el cas del Senat. Després d’aquesta aprovació, el Govern de Draghi estaria en plenes funcions.

A la Cambra alta, 15 senadors del Moviment 5 Estrelles van votar en contra del nou Govern de Draghi, a més de 19 del partit polític Germans d’Itàlia.

Notícies relacionades

La nova Administració de Draghi serà la quarta de la història d’Itàlia dirigida per un tecnòcrata, una cosa que ha suposat les crítiques per part d’alguns sectors de l’espectre polític, tot i que en el seu discurs, l’expresident del Banc Central Europeu (BCE) va defensar que es tracta d’una via «nova» i «inusual» de col·laboració, com ho testificaria l’ampli ventall d’ideologies que li han ofert recolzament.

Draghi també va prometre en el seu discurs que construirà la «credibilitat del Govern» amb «fets», després d’agrair al president d’Itàlia, Sergio Mattarella, l’«honor» que va suposar l’encàrrec.