Nova nit de disturbis en protestes contra el toc de queda als Països Baixos

La policia ha hagut de dispersar amb canons d’aigua els manifestants a Rotterdam

1
Es llegeix en minuts

Diverses ciutats dels Països Baixos (Holanda) han sigut escenari aquest dilluns, per segona nit consecutiva, de disturbis després de la imposició, aquest cap de setmana, d’un toc de queda per lluitar contra la pandèmia de coronavirus.

La policia ha hagut de recórrer a canons d’aigua per dispersar grups de manifestants que protestaven a la ciutat portuària de Rotterdam, així com a la petita ciutat de Geleen (sud), a prop de Maastricht.

Notícies relacionades

Aquestes protestes es van iniciar diumenge, quan hi va haver incidents a Amsterdam, Eindhoven, la Haia, Breda, Arnhem, Tilbourg, Enschede, Appeldoorn, Venlo i Ruremond. A Amsterdam, almenys 100 persones van ser detingudes, segons va informar l’alcaldia de la ciutat, que estima que la protesta va congregar uns 1.500 manifestants.

Aquest dissabte passat va entrar en vigor a Holanda el primer toc de queda al país des de la Segona Guerra Mundial. Un toc de queda que comença a les 21.00 hores i es prolonga fins a les 04.30 de dilluns a diumenge i estarà vigent almenys fins al 9 de febrer.