Crisi sanitària global

El Regne Unit arriba a un nou rècord, amb 1.820 morts per coronavirus en un dia

  • El nombre total de morts arriba als 93.290, el més elevat dels països d’Europa

  • Els vacunats amb una primera dosi al país són ja 4.6 milions

El Regne Unit arriba a un nou rècord, amb 1.820 morts per coronavirus en un dia
1
Es llegeix en minuts

La paraula ‘rècord’ ha adquirit un significat macabre al Regne Unit. Des de fa setmanes, al caure la tarda, arriba la xifra fatídica de morts per coronavirus, xifra que supera l’anterior i qualsevol de les hagudes des que va començar la pandèmia. Aquest dimecres ha tornat a passar, amb 1.820 morts. Un altre rècord de víctimes mortals en un sol dia. El nombre total de defuncions arriba a les 93.290, el més elevat dels països a Europa i el cinquè pitjor del món.

El nombre d’hospitalitzats també augmenta constantment i supera els 39.000 per primera vegada. Els hospitals britànics semblen una «zona de guerra», ha declarat l’assessor científic del Govern, Patrick Wallance. La situació és «molt molt dolenta en aquest moment, hi ha una enorme pressió», ha assenyalat, una cosa que corroboren les dramàtiques imatges als serveis de cures intensives que han anat mostrant equips de la BBC en els últims dies per conscienciar els ciutadans. La sanitat pública es troba en una situació límit i el pitjor encara no ha arribat.

L’única dada esperançadora és el descens constant de nous contagis. Aquest dimecres ha sigut de 38.905, cosa que suposa 8.620 menys que la passada setmana. Fa pocs dies vorejaven els 60.000. Les autoritats creuen que es comencen a notar els efectes del tercer confinament a què està sotmès tot el país, inclòs el tancament de les escoles. Un confinament que a Anglaterra almenys es podria prolongar fins a Setmana Santa.

Notícies relacionades

 Investigació pendent

El Govern està posant l’èmfasi en la vacunació massiva. De moment 4,6 milions de persones han rebut ja la primera dosi de la vacuna. El primer ministre, Boris Johnson, espera que la ràpida immunització de la població faci oblidar els retards del seu equip en la presa de decisions, la falta d’equips protectors adequats per a sanitaris i el fiasco dels tests massius. Errors en la gestió de la pandèmia, en la qual el nombre total de morts s’aproxima veloçment als 100.000 i que requereixen una investigació, que el mateix Johnson va prometre i a la qual ara es resisteix.