Colòmbia

Duque anuncia l’arrest d’un dissident de les FARC com a autor d’una matança

Se’l considera culpable de l’assassinat de sis persones el 20 de setembre

Duque anuncia l’arrest d’un dissident de les FARC com a autor d’una matança
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president de Colòmbia, Iván Duque, ha celebrat aquest dimarts la detenció de Jhon Caicedo, àlies ‘Moyo’, antic dissident d’una de les dissidència de les extintes FARC, com a autor de l’assassinat de sis persones el 20 de setembre en una zona rural del departament de Cauca, al sud-oest del país.

«Un altre cop contundent a les dissidències. L’Exèrcit i la Policia de Colòmbia, amb recolzament de la Fiscalia, van capturar a la sendera Munchique, municipi Buenos Aires (Cauca), a àlies ‘Moyo’, motivador de la matança de Munchique el setembre de 2020, on van assassinar sis persones», ha explicat Duque en el seu compte de Twitter.

L’Exèrcit de Colòmbia ha detallat que Caicedo havia pertangut a la dissidència de les FARC coneguda com ‘Estructura sisena Jaime Martínez’, «de la qual hauria fugit per organitzar un nou grup delictiu que va generar confrontacions deixant com a conseqüència la matança en aquesta zona del nord de Cauca».

Caicedo ha sigut acusat «de realitzar homicidis selectius», a més d’«amenaçar líders socials, regidors, alcaldes i altres personalitats de la regió», a través d’extorsions «a fi d’obtenir recursos per enfortir el seu grup criminal».

Notícies relacionades

«Alias Moyo és un perillós criminal que tenia amenaçats líders socials, regidors i personalitats d’aquests municipis del Cauca», ha emfatitzat, per la seva banda, el president Duque, que ha destacat que «qui la fa la paga».

L’ONG colombiana Institut d’Estudis per al Desenvolupament i la Pau (Indepaz) ha xifrat en 310 els líders socials i defensors dels Drets Humans assassinats al país durant l’any 2020, i en 64 els d’antics guerrillers de les extintes FARC que es van afegir als acords de pau.