Temor de les variants de la Covid-19

Alemanya prolonga les restriccions pel coronavirus fins a mitjans de febrer

  • El Govern federal vol allargar dues setmanes el tancament de botigues i escoles

  • Els contagis han disminuït en els últims dies però hi ha preocupació per la nova soca

Alemanya prolonga les restriccions pel coronavirus fins a mitjans de febrer
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La cancellera alemanya, Angela Merkel, està disposada a acordar amb els líders regionals l’extensió del tancament de la majoria de les botigues i escoles a Alemanya fins a mitjans de febrer com a part d’un paquet de mesures per frenar el coronavirus, han dit fonts abans de les converses de dimarts.

Les noves infeccions han disminuït en els últims dies i la pressió sobre les unitats de cures intensives ha disminuït lleugerament, però els viròlegs estan preocupats per la possible propagació de més variants infeccioses del virus.

«És probable que acordem una extensió de dues setmanes», ha dit una persona involucrada en les converses, i ho confirma un informe diari a ‘Bild’. El bloqueig existent s’estén fins al 31 de gener.

El Govern federal, que ha proposat que la gent estigui obligada a utilitzar mascaretes mèdiques en el transport públic i a les botigues, i que l’ajuda a les empreses es millori a causa de la pròrroga, ha mostrat un esborrany de la resolució que es discutirà.

Menys contagis

«Les xifres d’infecció han estat baixant durant diverses setmanes o s’han estancat, i això és bo. Ara ens enfrontem a una mutació molt agressiva a què hem de respondre», ha dit l’alcalde de Berlín, Michael Mueller, a la televisió alemanya. «Hi ha molt més espai per maniobrar», ha dit Mueller.

Els estats també buscaven que els empleats haguessin de justificar per què havien de venir a treballar.

Notícies relacionades

Els líders discutiran els tocs de queda, que ja estan en vigor en alguns estats, però és poc probable que s’imposin a tot arreu, ha dit.

El nombre de casos confirmats de coronavirus ha augmentat en 11.369 a 2,05 milions, segons ha mostrat dimarts l’Institut Robert Koch (RKI) per a malalties infeccioses. El nombre de morts ha augmentat en 989, fins als 47.622 casos.