Coronavirus

El Líban declara l’estat d’emergència i imposa la quarantena total

Els centres sanitaris estan saturats i han començat a rebutjar pacients contagiats de Covid

El Líban declara l’estat d’emergència i imposa la quarantena total
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern del Líban ha decretat aquest dilluns l’estat d’emergència sanitària i la quarantena total davant l’augment de la corba de contagis de Covid-19 i l’increment de la pressió hospitalària, un anunci que ha anat aparellat amb la imposició de noves restriccions per frenar l’avenç del virus, segons informa Europa Press.

L’estat d’emergència tindrà vigència fins al 25 de gener per intentar que els serveis, que estan a punt del col·lapse, puguin estabilitzar-se, segons ha informat el diari local ‘The Daily Star’.

Així, el Consell Superior de Defensa del país, després de reunir-se amb el president, Michel Aoun, ha decretat un tancament total i un toc de queda de 24 hores durant 11 dies a partir d’aquest dijous. Així mateix, l’aeroport internacional de Beirut reduirà la seva operativitat un 20%.

Malgrat que el 7 de gener les autoritats ja van imposar mesures més estrictes, amb un toc de queda entre les 18.00 i les 5.00 hores, el repunt dels contagis s’ha continuant incrementant en els últims dies.

En aquest sentit, el primer ministre libanès en funcions, Hasán Diab, ha explicat: «O bé rectifiquem la situació amb un tancament complet, estricte i ferm, o la situació al Líban serà més perillosa que la situació a Itàlia, aterridora».

Però no només preocupa l’augment dels casos diaris, sinó el context en el qual es troben la majoria de centres sanitaris, on fins i tot han començat a rebutjar pacients contagiats amb Covid-19 per la falta de llits.

Notícies relacionades

Fins ara, 222.391 persones s’han contagiat de coronavirus al Líban, de les quals 1.629 han mort, segons les xifres ofertes per la Universitat Johns Hopkins.

En les últimes 24 hores, les autoritats sanitàries han confirmat 3.095 nous contagis de Covid-19 i 23 defuncions a causa del virus.