Catàstrofe natural

Tercera víctima mortal rere l’allau de terra de dimecres a Noruega

  • L’allau de terra del 30 de desembre dona una nova mort i manté set persones desaparegudes.

  • Els serveis de rescat confien que encara poden trobar supervivents a les bosses d’aire entre la runa.

Tercera víctima mortal rere l’allau de terra de dimecres a Noruega
1
Es llegeix en minuts

Els serveis d’emergència i rescat han trobat avui un altre cadàver a la localitat noruega d’Ask després de l’allau de terra que hi va haver el dimecres 30 de desembre. Amb això pugen a tres els morts en la catàstrofe que va obligar a evacuar més de mil persones després d’enfonsar-se el terreny sobre el qual s’assenta una part de la ciutat. Encara continuen desaparegudes set persones.

L’operació de rescat continua oberta i els responsables locals confien que encara es pugui trobar algun supervivent entre la runa. Tres dies després del desastre, Roy Alkvist, membre dels serveis de socors, creu que «fins i tot podem trobar algú». La coordinació del rescat calcula que els possibles supervivents es podrien trobar a les bosses d’aire que han quedat a l’interior dels edificis sepultats per la terra.

Notícies relacionades

S’ha construït un camí d’evacuació per poder sortir ràpidament de la zona del sinistre i els serveis d’emergència continuen treballant de nit a la zona. Després del corriment de terres de dimecres, que va provocar un enorme clot al terra de la ciutat (al municipi de Gjerdrum, a 25 quilòmetres d’Oslo), la terra s’ha tornat a desplaçar avui dissabte al matí, tot i que no s’han hagut de lamentar més víctimes. Dels deu ferits registrats dimecres, només un va resultar de gravetat.

El lliscament de terra i posterior col·lapse d’una àrea de 350 per 800 metres, va engolir deu cases i 31 vivendes van quedar destruïdes. Algunes es van arribar a desplaçar més de 400 metres.