Per l’augment de casos

Sydney prohibeix el públic als tradicionals focs artificials de Cap d’Any

Centenars de milers de persones es troben cada 31 de desembre a la nit a la vora de la badia

1
Es llegeix en minuts

Sydney prohibirà l’assistència d’espectadors durant els tradicionals focs artificials de Cap d’Any dijous a la nit, mentre les autoritats intenten contenir un augment de casos a la ciutat més poblada d’Austràlia.

«Hem renunciat als projectes de rebre públic a la riba [de la badia de Sydney] per admirar els focs artificials», ha anunciat dilluns la primera ministra de l’estat de Nova Gal·les del Sud, la capital del qual és Sydney, Gladys Berejiklian.

«Recomanem encaridament al públic admirar els focs artificials a la televisió, o des d’un lloc exterior que no sigui el passeig marítim, que no ha d’estar ple de gom a gom», ha afegit.

Centenars de milers de persones es troben cada any el 31 de desembre a la nit a la vora de la badia de Sydney per admirar un dels espectacles de focs artificials més famosos al món.

Augment de casos

Les autoritats ja havien anunciat que, aquest any, no serien possibles les grans multituds a causa d’un augment relatiu de casos a la ciutat.

En canvi, sí que esperaven permetre l’assistència de 5.000 persones que treballen en primera línia en la lluita contra la pandèmia de coronavirus, per agrair-los els esforços.

Però el projecte va ser abandonat a causa del risc sanitari.

Notícies relacionades

El focus de contagis aparegut al nord de la ciutat suma 126 casos. Abans de la seva aparició fa unes setmanes, la vida seguia un curs relativament normal a tot Austràlia, ja que el nombre de nous casos era molt baix.

El país de 25 milions d’habitants ha registrat des de l’inici de la pandèmia una mica més de 28.300 casos i 909 defuncions atribuïdes a la Covid-19.