Coronavirus

Austràlia confina un districte de Sydney a causa d’un brot de Covid-19

La ciutat, de 5,3 milions d’habitants, ha registrat 23 contagis en 24 hores

Austràlia confina un districte de Sydney a causa d’un brot de Covid-19
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest dissabte la ciutat australiana de Sydney , la més poblada del país, comença un confinament de quatre dies limitat al districte de Northern Beaches després d’un brot local de Covid-19 amb 23 contagis en 24 hores, segons informa EFE.

Així ho ha anunciat avui en una compareixença televisada la cap de l’estat de Nova Gal·les del Sud, Gladys Berejiklian, que també va demanar a la resta dels residents de Sydney, la capital de l’estat, que voluntàriament no facin activitats o desplaçaments no essencials.

A la zona de Northern Beaches, els residents no podran sortir llevat que sigui per anar a comprar, a l’hospital, a l’escola o treballar, si no poden fer-ho a distància.

Nombroses persones al districte van acudir als centres per fer-se les proves de la Covid-19 abans de l’entrada en vigor del confinament, que comença avui a les 17.00 hora local (6.00 GMT) i finalitzarà a les 23.59 hora local (12.59 GMT) de dimecres que ve. Es tracta de la primera mesura de restricció estricta a Sydney des del març.

Altres estats australians també han imposat restriccions de moviment a les fronteres internes del país i altres mesures quan falten pocs dies per a la principal temporada de les vacances estiuenques i el Nadal.

Així, l’estat d’Austràlia Occidental ha imposat quarantenes obligatòries de 14 dies a les persones procedents de Nova Gal·les de Sud, l’estat més poblat del país, amb més de 8 milions d’habitants.

Mentre que altres jurisdiccions, com el Territori Nord o Queensland, on va viatjar una de les persones vinculada al focus, restringeixen la quarantena només als habitants de Northern Beaches.

Notícies relacionades

D’altra banda, Victoria, jurisdicció que va ser l’epicentre de la segona onada de Covid-19 a Austràlia i que fa més 49 dies que no té nous contagis locals, ha prohibit els desplaçaments des d’aquesta nit des de i cap a Sydney, que té 5,3 milions d’habitants.

Austràlia –que té les seves fronteres internacionals tancades des del març, tret de certes excepcions, i que intenta repatriar més de 30.000 ciutadans i residents encallats a l’exterior– acumula des de l’inici de la pandèmia més de 28.050 casos confirmats, que inclouen 908 morts.