Afganistan

Un conegut activista afganès és assassinat a Kabul

A més, almenys un policia ha mort i dos més han resultat ferits després d’esclatar un cotxe bomba

Un conegut activista afganès és assassinat a Kabul
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Almenys un agent de policia ha mort i dos més han resultat ferits a Kabul en l’explosió d’un cotxe bomba, mentre que el cap de l’oenagé Fòrum per a l’Elecció Lliure i Justa de l’Afganistan ha sigut assassinat aquest dimecres per pistolers també a la capital afganesa, segons informa Europa Press.

La Policia de Kabul ha confirmat la detonació d’un vehicle policial cap a les 6:55 hora local, quan un artefacte explosiu improvisat ha arribat al cotxe.

Per la seva part, el germà de Yousuf Rashid, cap del Fòrum per a l’Elecció Lliure i Justa de l’Afganistan, ha confirmat la seva mort en mans de pistolers desconeguts també aquest dimecres, segons informa la cadena de televisió local Tolo News.

Rashid sortia de casa seva al districte policial set per a una conferència de premsa quan va ser atacat, mentre que el seu xòfer també ha resultat ferit en l’incident.

Aquestes morts passen tan sols un dia després que morissin cinc persones més i dues resultessin ferides en l’explosió d’una mina a Kabul.

En els últims dies, la capital afganesa ha tornat a ser escenari de constants atacs, com el que va matar deu persones i va deixar més de 50 ferits aquest dilluns, després d’un atemptant contra el comboi d’un membre del Parlament de la capital, Haji Khan Mohammad Wardak, qui va poder sortir amb vida.

Més de 60 atacs s’han registrat a Kabul en els últims dos mesos, en plena recrudescència de la violència, que han deixat unes 120 persones mortes i prop de 300 ferides.

Notícies relacionades

De moment, cap grup ha reclamat l’autoria dels atacs.

Malgrat l’acord de pau firmat el 29 de febrer a Doha i de les converses amb el Govern afganès que actualment es desenvolupen a la capital qatariana, els talibà han mantingut la seva campanya d’atacs contra les forces de seguretat afganeses i s’han negat a acceptar un alto el foc per facilitar el procés de diàleg.